23-03-09

prijs stijgt 30 % door Georoute... zegt Dedecker...

lddGeoroute jaagt prijzen met meer dan 30% de hoogte in

Lijs Dedecker laat via hun voorzitter weten dat Moorseelse zelfstandigen en verenigingen sinds kort meer betalen voor het verzenden van drukwerk.

Youri Bultynck: 'Naast het afschaffen van de kleinere postpunten zorgt de herstructurering van de Post voor nog heel wat kopzorgen. Een Moorseelse zelfstandige of vereniging die een folder of brochure wil verdelen via De Post betaalt, sinds de herstructurering van eind 2008, 44% meer. Oorzaak hiervan is het hertekenen van de postroutes (Georoute) waardoor een deel van Gullegem en Wevelgem mee bedeeld wordt via de route van Moorsele, adressen die dus eigenlijk geen boodschap hebben aan aankondigingen uit Moorsele.'

Youri Bultynck: 'Een paar cijfers: je wilt een folder van 8 pagina’s van +/- 40 gram verdelen over Moorsele (2480 bussen). Voor de herstructurering kostte dit € 225, reken daarbij € 1000 drukkosten en je komt op € 1225. Sinds de herstructurering dienen de bussen van een stuk van Gullegem en Wevelgem mee voorzien te worden en kom je op 3561 bussen. Kortom een stijging van de drukkosten met 27 % (€ 1270) en een verhoging van 31 % op de verdeelkosten (€ 332). Diezelfde bedeling maakt je dus € 1602 lichter, een stijging van 44%'.

Wie dacht dat het daarbij ophield heeft het verkeerd. Het reserveren van de verdeling dient op voorhand betaald te worden in Wevelgem en dit 14 dagen op voorhand aangevraagd te worden. Let wel, 14 dagen op voorhand, geen 13, geen 15, neen 14. Concreet, indien je een maand op voorhand reserveert krijg je te horen dat dit pas kan 14 dagen voordien.
Youri Bultynck: 'Ronduit schandalig! Dit bewijst ook dat De Post in de verste verte nog niet klaar is om de concurrentie aan te gaan op de vrijgemaakte markt, daarom pleiten wij voor een beter communicatie tussen De Post en de gemeente bij het doorvoeren van dergelijke herstructureringen. De Moorseelse belastingbetaler moet nu eigenlijk meer belastingen betalen voor een mindere dienstverlening'.

16:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

het is al meer dan eens gezegd : de nieuwe werkwijze "distripost" een regelrechte fflop!!
EN DAT BLIJFT MAAR DUREN!!!!!!!!!

Gepost door: aluap | 26-03-09

De commentaren zijn gesloten.