23-03-09

TNT test nieuwe... brievenbussen...

Brievenbus sorteert op formaat

TNT Post is nieuwe brievenbussen aan het testen. De oude vertrouwde indeling in regionale postcodes en overige postcodes is veranderd in een verdeling in groot en klein: links moeten kleine kaarten en enveloppen, rechts moeten grote en dikke enveloppen. In de omgeving van Assen, Emmen en Enschede zijn enkele honderden testbrievenbussen neergezet.

Het postbedrijf wil kijken of de post door de nieuwe verdeling sneller gesorteerd kan worden. Voorlichter Hanne Kluck: "Al heel lang scheiden we de post op basis van het principe dicht bij huis en ver van huis. Dat is eigenlijk gebaseerd op onze werkwijze van vroeger: toen werd de regionale post op het lokale postkantoor gesorteerd. Maar sinds 1998 gaat de post naar zes grote sorteercentra in Nederland. We willen nu kijken of we door een nieuwe indeling efficiënter kunnen werken en geld kunnen besparen."

Volgens Kluck komt de post via de testbrievenbussen net zo snel aan als anders. "Voor elf uur 's avonds moet alle post gesorteerd zijn. Of die nu uit de oude of uit de nieuwe brievenbussen komt."

De testbrievenbussen blijven de komende weken nog staan. Vervolgens keert de oude vertrouwde indeling terug. Daarna gaat TNT Post de nieuwe werkwijze evalueren.

14:48 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.