31-03-09

Nieuwe toetsenborden... voor De Post...

klavier 1

19:50 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

PostPunt... plots gesloten...

postpunt 1Gemeentebestuur betreurt plotse sluiting Postpunt Zandstraat Zoersel

Het postpunt in de krantenwinkel in de Zandstraat, Zoersel, is door De Post afgelopen vrijdag met onmiddellijke ingang gesloten. Over de reden van de plotse sluiting wil De Post voorlopig geen commentaar kwijt.

"Wij betreuren ten zeerste dat De Post dit zo plots beslist heeft, zonder eerst voor een alternatief te zorgen", aldus het gemeentebestuur. "De Post heeft ons hierover pas vrijdagnamiddag gecontacteerd, als de sluiting al een feit was. Wij zijn zelf, als gemeente, al lange tijd kandidaat om een postpunt te openen in het Lindepaviljoen. De Post was hiervan op de hoogte. Mochten zij ons wat vroeger gecontacteerd heb-ben over de plotse sluiting van het postpunt, dan hadden we samen de nodige stappen kunnen onderne-men om tijdig voor een alternatief te kunnen zorgen."

tijdelijke oplossingen
In afwachting van dit alternatief kunt u uiteraard steeds terecht in het postkantoor aan de Kerkhoflei in
Sint-Antonius. Mensen die minder mobiel zijn, kunnen ook beroep doen op hun postbode. Als zij een affiche voor hun raam hangen ‘aub postbode’, dan belt de postbode aan en die biedt precies dezelfde service als een postpunt. Deze affiches zijn te verkrijgen in het Lindepaviljoen (Oostmallebaan 15) en in het administratief centrum Zoersel (Handelslei 167). U kunt tot slot ook terecht op het internet, via de e-shop van De Post. Daar kunt u wat u nodig heeft bestellen en laten opsturen.

16:53 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-09

meer... klachten...

klachten xToenemend aantal klachten wegens verloren poststukken

 De Post ontving vorig jaar 8.355 klachten omdat stukken niet op hun bestemming raakten. Dat is 0,038 procent van het totale aantal. In vergelijking met 2007 steeg het aantal klachten in absolute cijfers (7.848), maar was er een daling wat het aandeel betreft (0,041 procent). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (Vlaams Belang).

Voor elke klacht over een niet toegekomen stuk wordt er een onderzoek opgestart. Zowel in 2007 als 2008 slaagde De Post er op die manier in ongeveer 40 procent van de vermiste zendingen terug te vinden.

Om het aantal verloren stukken te beperken optimaliseert De Post de opvolgingsprocedures op basis van barcodes, wordt de klachtenregistratie verbeterd en de uitgangscontroles beter georganiseerd.

20:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bericht aan de... postbode...

1 a

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Het gerucht... klopt niet...

roddel
Het gerucht dat het postgebouw in Alveringem zou verdwijnen, klopt niet.

Wel is het zo dat in het kader van herstructureringen het uitreikingskantoor Alveringem op termijn verdwijnt en naar Veurne wordt ondergebracht. Concreet wil dat zeggen dat de postbodes voor hun ronde in Alveringem vanuit Veurne zullen moeten vertrekken. Wanneer de verandering in voege treedt, is nog niet beslist. Veel hangt af van hoe snel het fenomeen van ‘postbezorgers’ in Alveringem van start gaat. Het gebouw verdwijnt niet – integendeel – sedert 3 maart is er op dinsdag en vrijdag versterking aan het loket. Dat zal mogelijks wijzigen naar iedere voormiddag.

16:57 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

postbezorgen is... deeltijdsbaan...

se
Bezorgen van post is deeltijdbaan’

Nog twee dagen en dan gaat de Nederlandse postmarkt geheel open. De liberalisering is dan een feit. TNT Post, meer dan een eeuw heer en meester over brieven en kaartjes, krijgt geduchte concurrentie.

Voor Gert-Jan Morsink van het postbedrijf Sandd aanleiding eens flink aan de TNT Post-boom te rammelen.

Voetbalclub FC Twente en postbedrijf Sandd hebben raakvlakken. Ze bekleden achter de nummer 1 een stevige, bijna onbenaderbare tweede positie. ,,Ja mooi hè, dat FC Twente misschien wel Champions League gaat spelen,’’ zegt Gert-Jan Morsink met een onvervalst Twents accent en twee pretoogjes. ,,In de loop van de jaren heeft deze voetbalclub zich naar de bovenste regionen van de eredivisie geknokt. Wij hebben hetzelfde gedaan: van een klein postcluppie naar een goede nummer 2-positie.’’

Morsink nam september vorig jaar het bestuursstokje over van ‘mister TNT Post-bestrijder’ Bart Stomphorst. Een headhunter plukte hem weg uit de ondernemersstal van miljardair Dik Wessels, die hij nu nog alleen op de tribune bij FC Twente tegenkomt.

Morsink reorganiseerde en verkocht een aantal slecht renderende bedrijven voor Wessels, en blies het parkeerbedrijf Parkeer Combinatie Holland (PCH) weer nieuw leven in. ,,Ik praat nog wel eens met Wessels over mijn werk, maar hij wordt geen aandeelhouder in het bedrijf Sandd. Zijn aandacht gaat echt uit naar heel andere zaken. Onze drie aandeelhouders (Trimoteur, NIBCapital Principal Investments en Fortis Private Equity, red.) gaan gewoon met ons door.’’

In de maanden dat Morsink nu aan het roer staat, heeft hij de organisatie van het bedrijf opgestrakt en veel tijd en energie gestopt in klanten.

,,Want na woensdag mogen onze bestaande klanten ook hun post beneden de 50 gram via ons laten bezorgen. Ik ben een marketingman die graag met klanten probeert hun probleem op te lossen. We gaan zeker voor bedrijven hun gehele postverwerking en bestelling doen.’’

Morsink verwacht al snel te kunnen beginnen met bestellen van bijvoorbeeld rekeningen. ,,Opdrachtgevers doen eerst testen en gunnen ons dan pas zo’n opdracht. We richten ons het komende jaar eerst op het bedrijfsleven.’’

Door de moordende concurrentie van TNT Post-dochter Netwerk VSP, het bedrijf bestelde volgens betrokkenen ver onder de kostprijs en door de recessie had Sandd een zwaar 2008. Het volume en de inkomsten stonden onder druk. De onderneming wist een redelijk positief resultaat te behalen. ,,Onze Ebitda (verdiensten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill/red.) lag op 4 miljoen euro. Ach, we hebben over de marktverstoring van Netwerk VSP nog een klacht ingediend bij de NMa. De behandeling van de klacht gaat helaas niet snel genoeg, gesmoord in traagheid,’’ zegt Morsink enigszins moedeloos. ,,De omzet is nu rond de 80 miljoen euro, maar moet de komende jaren worden opgetrokken naar het dubbele. We zitten nu op 400 miljoen poststukken per jaar, maar dat moet uiteindelijk naar 1 tot 1,2 miljard stuks per jaar, ergens in 2014/2015.’’

Nieuw en onwennig voor de nieuwe bestuursvoorzitter is de politiek. Hij moest ineens aan tafel met minister Donner, staatssecretaris Heemskerk, zijn concurrenten en de vakbonden om een cao voor de nieuwe postbedrijven op te tuigen.

,,Dit is toch niet mijn dingetje. Geef mij maar de klanten, het ontwikkelen van nieuwe concepten en het Sandd-personeel. Wat me opviel waren de gemene aanvallen uit de politiek en vakbonden, dat heeft me pijn gedaan. Wat ook behoorlijk tegenviel, is dat we een principe-cao hadden en die was voor ‘Den Haag’ niet in orde. Donner en Heemskerk zijn op de stoel van de sociale partners gaan zitten, redelijk uniek. Die gesprekken tussen Den Haag, de nieuwe postbedrijven en bonden hadden soms iets weg van een Poolse landdag.’’

Het was de SP die Sandd, TNT Post-dochter Netwerk VSP en Selekt Mail gebruikten om de ‘misstanden’ van marktwerking en liberalisering aan de kaak te stellen. Zaterdag hield de SP daarom samen met de actiegroep Red de Postbode op het Utrechtse Domplein een bijeenkomst. De eis op de protestborden was onmiddellijk een minimumloon voor de postverspreiders van de nieuwe postbedrijven, en niet een ingroeimodel van 3,5 jaar waarin uiteindelijk 80 procent van de bestellers in vaste dienst komen.

,,Als volgende maand iedereen in vaste dienst zou komen, betekent dat de doodsteek voor ons, maar ook voor de andere nieuwe postbedrijven. Weinig marktwerking dan hè? We zouden failliet gaan. Waarom? Kijk, je moet eerst genoeg volume hebben om een cao te kunnen betalen, zo’n 600 miljoen stuks post per jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat binnen 3,5 jaar 80 procent van onze 12.500 postverspreiders onder de cao vallen.

,,Wat sommigen over ons zeggen, dat we een slechte werkgever zijn herken ik niet. Sandd is een open en socieal organisatie.’’ Kom bij Morsink niet aan met de teloorgang van de postbezorger en het feit dat door een straat nu drie bestellers - van TNT, Sandd en Selekt Mail - gaan. Hij heeft respect voor de TNT-besteller met wie hij een praatje maakt, maar ook voor die van concurrent Selekt Mail.

,,Wij, de nieuwe postbedrijven, voorzien mensen die dat willen van deeltijdbanen. De hele samenleving is aan het flexibiliseren. Post rondbrengen is geen baan meer voor zes dagen in de week die je je hele leven uitvoert. Wij dwingen mensen niet bij ons te komen werken. Alles is op vrijwillige basis.’’

13:37 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-09

is dit onze... toekomst...

graf

19:41 Gepost door Pol de postman in brievenbussen en foto's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende