09-04-09

onlineproblemen... bij Bank van De Post...

ucr
Onlineproblemen bij Bank van de Post

Een nieuw beveiligingssysteem bij de Bank van de Post zet klanten buitenspel.

Om veiligheidslekken te dichten, heeft de Bank van De Post haar online-thuisbanksysteem uitgerust met een nieuwe beveiliging. Om in te loggen hebben gebruikers een kaartlezer en een bankkaart nodig, maar die is niet aan iedereen op tijd geleverd. Sommige klanten kunnen daardoor thuis geen overschrijvingen meer doen en blijven vergeefs wachten op een kaart.

De klantendienst van de financiële divisie van De Post heeft al heel wat klachten gekregen. 'Er kan geen kaart verstrekt worden als twee handtekeningen nodig zijn voor de rekening. Het probleem wordt onderzocht, maar we wachten nog altijd op een oplossing van de Bank van De Post', klinkt het daar.

Xavier Dumon, directeur Marketing en Sales van de Bank van de Post, erkent dat er problemen zijn. De stapsgewijze omschakeling naar het nieuwe systeem is in juni vorig jaar gestart. Eind vorige maand is het oude systeem uitgeschakeld. Sindsdien zijn alle gebruikers op de nieuwe methode met kaart aangewezen. 'Er zijn enkele moeilijkheden met rechtspersonen, zoals nv's of vzw's, waarvoor het leveren van een kaart niet evident is', zegt Dumon. Zo mogen sommige verenigingen geen kaart krijgen, maar dat probleem kan omzeild worden door de kaart af te leveren op naam van de beheerder, stelt Dumon.

'Het gaat over een vijfhonderdtal klanten die moeite hadden om een kaart te krijgen. Voor de meesten is het probleem inmiddels opgelost. Overigens hebben wij hoofdzakelijk privépersonen als klant', aldus Dumon.

Sommige rekeninghouders zullen langer moeten wachten op een oplossing. 'Een zestigtal kaartaanvragen werd geweigerd omdat het over derdenrekeningen gaat, bijvoorbeeld van een notaris voor een erfenis. Voor dergelijke rekeningen mogen we geen kaarten uitgeven waarmee geld kan worden afgehaald. We ontwikkelen nieuwe kaarten waarmee men wel online kan bankieren maar geen geld afhalen, maar dat vergt nog wat tijd.'

09:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.