09-04-09

postbaas krijgt... op zijn kop...

johnny t
Postbaas krijgt op z'n kop van minister Pascal Smet

De Post betaalt voortaan het treinabonnement van zijn werknemers honderd procent terug. Ook wie met de auto komt, krijgt een hogere vergoeding. Niets dan goed nieuws, dus? Toch niet, schrijft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) in een brief aan Johnny Thijs, de gedelegeerd bestuurder van De Post. Brusselaars vallen bijvoorbeeld buiten de prijzen.

Pascal Smet is blij dat De Post als grote werkgever het treinabonnement voortaan volledig terugbetaalt en zich niet langer beperkt tot 75 procent. Alleen: werknemers die zich met de auto naar het werk begeven, krijgen ook een hogere vergoeding en daar is Smet het niet mee eens.

Volgens Smet moeten verplaatsingsvergoedingen mensen ertoe aanzetten de auto aan de kant te laten en het openbaar vervoer te nemen. Hij voert hiervoor bedrijfseconomische en milieu-argumenten aan. De Post lijdt volgens hem onder de files, en auto's vervuilen het leefmilieu. Smet wil ook dat De Post de abonnementen van de vervoersmaatschappijen MIVB, De Lijn en TEC voor het volle pond terugbetaalt. Dan kunnen ook Brusselaars en mensen die ervoor gekozen hebben om dicht bij hun werk te wonen, ervan genieten. Nu worden zij volgens hem gestraft. Smet hoopt dat Thijs de aanpassingen doorvoert.

11:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.