20-04-09

Raakt de postbode zijn slee kwijt... door te inleveren...

postbesteller
Erik Meyers is al twintig jaar postbode. Hij bezorgt de post met veel plezier. Nog wel, want ondertussen wordt er wel aan zijn stoelpoten gezaagd. De directie van TNT Post wil namelijk dat alle postbodes 15 procent loon inleveren.

De postbode van Driebergen zit ontspannen koffie te drinken op het dakterras van zijn appartement, want hij heeft een vrije dag. Hij hoopt dat de onderhandelingen tussen de vakbond en de directie van TNT Post goed verlopen. "Ze willen dat we harder en goedkoper gaan werken voor minder geld" zegt Meyers. "En we moeten ook onze ouwelullendagen inleveren en met minder vakantiedagen genoegen nemen. Als de onderhandelingen tussen de vakbond en de directie op niks uitlopen, kan ik mijn baan kwijtraken en moet ik in de WW."
In afwachting van het onderhandelingsresultaat, vermaakt Erik zich met zijn Amerikaanse slee die voor de deur staat. Hij loopt naar buiten om hem te laten zien. "Kijk, die wagen heb ik gevonden op Internet. Ik houd van Amerikaanse auto’s. Dit is een Chrysler New York van 1973, hij heeft een 7.2 liter motor met 8 cilinders. Moet je dat geluid horen."
De Driebergenaar start de motor en hij doet de motorkap open om de motor te showen. "Als je deze auto eenmaal hebt, is hij niet zo duur," vertelt de bezorger. ''Bovendien betaal ik geen wegenbelasting, omdat hij al 36 jaar oud is. Bovendien rijd ik op gas, da’s lekker goedkoop, ook al rijdt ie 1 op twee en een half." Meyers zegt dat hij af en toe graag wat rondrijdt in zijn Amerikaanse auto. "Ja, lekker een beetje toeren, met of zonder mijn vriendin, dat vind ik heel ontspannend."

16:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.