20-04-09

strijd om de postmarkt... barst los...

postmarkt2TNT maakt nieuwe postbedrijven zwart

Rotterdam, 20 april. TNT Post heeft huis aan huis een brief verspreid waarin wordt gewaarschuwd voor de kwaliteit van de concurrentie. „Het kan wat langer duren tot u post ontvangt als de verzender niet voor TNT heeft gekozen", schrijft het bedrijf. „Want de kwaliteit van TNT Post – daar kunnen anderen niet aan tippen."

„De feiten" zijn volgens TNT Post dat de bezorging van de twee concurrenten, Sandd en Selekt Mail, minder betrouwbaar is. Een van de waarschuwingen luidt: „U moet er toch niet aan denken dat er bijvoorbeeld opeens een deurwaarder voor uw deur staat vanwege een niet betaalde rekening die u nooit heeft ontvangen!"

Sinds 1 april is de markt volledig vrij. Elk bedrijf mag post van elk gewicht ophalen en bezorgen.

Thiemo van Spellen, commercieel directeur van Sandd, zegt in een reactie „geen zin te hebben in een moddergevecht" met TNT. „Als wij ons werk niet goed zouden doen, rekent de markt ons daar wel op af. Maar wij groeien nog steeds."

TNT verwijst in zijn brief naar „onafhankelijk onderzoek" van bureau Intomart dat zijn gelijk zou aantonen. Intomarkt bevestigt desgevraagd dat TNT „een hogere kwaliteit levert". Maar noch Intomart noch TNT wil de inhoud van het onderzoek prijsgeven.

Toezichthouder Opta toont zich verbaasd over de toon van TNT. Sandd en Selekt Mail richten zich vooral op het overnemen van zakelijke post van TNT, zoals rekeningen en bankafschriften, zegt een woordvoerder van Opta. „En daarvoor gelden geen kwaliteitsnormen, zoals bezorging binnen 24 uur. Alleen het briefgeheim is van toepassing."

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.