22-04-09

het rommelt ook bij... de Finse post...

itella
Vandaag houdt het personeel van de Finse Post, nu
Itella geheten, een 6 uur durende werkonderbreking.

Dit uit protest tegen een voorgenomen ontslagronde waarbij 390 banen zullen gaan verdwijnen. Ongeveer 2.000 medewerkers zijn betrokken bij de besprekingen hierover.

Om 16.00 uur Finse tijd (15.00 NL/ BE tijd) zal de werkonderbreking beginnen. Als gevolg hiervan zal alle reguliere post, net als de pakketpost, niet worden gesorteerd. De levering van ochtendkranten, in Finland gebeurt dit via de post en niet via krantenjongens, zal geen last van de werkonderbreking hebben. Wel zal gedurende de rest van deze week de postbezorging worden verstoord als gevolg van deze werkonderbreking.

Zowel de Finse Post als de betrokken vakbond, de Logistics Workers' Union, hebben kritiek op de Finse regering. Deze roept namelijk bedrijven op om gedurende de economische crisis het personeel aan te houden, terwijl er bij bedrijven die in staatshanden zijn, wel ontslagen vallen als gevolg van banensaneringen.

Volgens de CEO van Itella, Jukka Alho, is het wegsnijden van banen bij zijn bedrijf noodzakelijk, omdat het bedrijf structureel moet veranderen. Als de kosten volgens Alho de kosten niet omlaag gaan, zal het bedrijf marktaandeel verliezen aan de concurrentie, aldus Alho. De postvolumes zijn immers kleiner geworden; zo worden rekeningen steeds vaker elektronisch verstuurd.

13:50 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.