22-04-09

slechts vier jaar geëist... voor moord postbode...

 

vrouwe%20justitia_cropresize-1
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vier jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen de jongen die tijdens Koninginnenacht een postbode doodsloeg met een hamer.
Michiel de K. kreeg eerder twee jaar jeugddetentie opgelegd van de rechtbank, maar het OM wil dat hij volgens het volwassenenrecht wordt berecht. Volgens justitie is het feit te ernstig voor het jeugdrecht.
Ook wil justitie dat de jongen wordt veroordeeld voor moord, niet voor doodslag.
Alcohol
Michiel de K. was zestien toen hij met een groep vrienden Koninginnenacht vierde in het Zeewse Zaamslag. De jongeren dronken veel alcohol en richtten vernielingen aan, wat tot confrontaties met de politie leidde.
Het slachtofferzag het gebeuren en probeerde te bemiddelen. Niet veel later dacht de groep dat de 56-jarige postbode het voorval als bewijsmateriaal aan het filmen was.
Een 17-jarige jongen duwde en sloeg hem, waardoor de man op de grond viel. Michiel de K. gaf hem de genadeklap met een hamer op het hoofd.
Spijt
De K. had spijt van het voorval en belde meteen na het incident het alarmnummer. Hij vertelde aan de rechtbank dat hij "superdronken" was en dat hij "nooit iemand zou slaan als er geen reden voor is."
Volgens een onderzoek is de jongen volledig toerekeningsvatbaar. Het OM zegt dat hij met voorbedachten rade handelde en dat er "dus sprake van moord is."
Het gerechtshof in Den Haag doet op 12 mei uitspraak.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.