29-04-09

Gokverslaafde "speelt"... postbode...

real-fake2
Valse pakjes- bezorger blijkt gokverslaafde

De valse pakjesbezorger die zich maandenlang voordeed als postbode en vooral bejaarden oplichtte, kon gisteren worden opgepakt.

De Dendermondse onderzoeksrechter Patrick Van Cauteren hield Jean-Pierre F. (63) uit Lebbeke gisterenmiddag op vraag van het parket aan. Maandagochtend werd hij door de federale politie bij hem thuis in Lebbeke opgepakt. De politie kwam hem op het spoor nadat hij zich in Lokeren opnieuw voordeed als postbode, en bij een inwoner aanbelde om een pakje voor de buren af te leveren. Door het opsporingsbericht dat in de kranten verscheen, werd hij echter herkend.
Sinds september 2006 trok hij als valse postbode of bediende van een koerierbedrijf zowat heel Vlaanderen rond. Hij belde bij oudere mensen aan en kwam een pakje afleveren voor de buren, die niet thuis waren. Jean-Pierre F. vroeg er telkens zo'n 275 euro voor. Hij deed ook telkens of hij telefoneerde met de afwezige buren, met de vraag of die het goed vonden dat hij het pakket bij hun buurman of buurvrouw achterliet.
Zestig slachtoffers
Door dit fictieve telefoongesprek liepen veel slachtoffers in de val. Als hij het geld had ontvangen, ging hij in zijn auto om het pakje. Hij keerde dan nooit terug en verdween spoorloos met het geld.
De oplichter was vooral actief in de Denderstreek en het Waasland, waar hij meer dan de helft van de feiten pleegde. Hij sloeg echter ook toe in Mechelen, Brussel, Brugge en Gent. In totaal lichtte Jean-Pierre F. zo'n zestig mensen op. De man legde al bekentenissen af.
Als gokverslaafde had hij veel geld nodig. In totaal zou de buit zo'n 15.000 euro bedragen.

20:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.