29-04-09

misnoegdheid over... bedeling Stadskrant...

Stad Turnhout misnoegd over verkiezingsdrukwerk in de Stadskrant

Enkele postbodes staken dinsdag verkiezingsdrukwerk in het stedelijk informatieblad van Turnhout en verdeelden het zo in hun brievenbussen. Stad Turnhout reageert ontstemd. De Stadskrant is politiek neutraal en objectief. Dit is slecht voor de geloofwaardigheid van de Stadskrant. De Post geeft haar fout toe en neemt maatregelen. Dat meldt het stadsbestuur in een mededeling. (het ging over een krantje van het Vlaams Belang, anders was er waarschijnlijk geen vuiltje aan de lucht )
Stad Turnhout ontving al enkele verontwaardigde e-mails en telefoontjes van verschillende burgers. ‘Moet de Stadskrant niet objectief zijn?’ of ‘ik kan me niet voorstellen dat Stad Turnhout zich zo voor de kar laat spannen van een politieke partij’ waren enkele reacties.

Stad Turnhout is klaar en duidelijk. Omdat de Stadskrant inderdaad een politiek neutraal en objectief informatieblad is, horen er geen andere folders en brochures in te zitten, dus ook geen verkiezingsdrukwerk. Daarom is Stad Turnhout ook misnoegd over deze zaak. Dit hele gebeuren tast immers de geloofwaardigheid aan terwijl het buiten de wil van Stad Turnhout om gebeurde.

De Post: dit had niet mogen gebeuren

Ook de Turnhoutse postmeester Geert Peeters zit met de zaak in zijn maag en vertelt dat er een fout gebeurd is. De postbodes die in de fout gingen, krijgen een waarschuwing. Als ze opnieuw in de fout gaan, mogen ze zich aan een sanctie verwachten.

16:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.