02-05-09

De prinses en... de postbode...

chateauPost4
De prinses en de postbode

Een vakantiecentrum van De Post bij Namen is een hedendaags lifestyle resort geworden. Château de la Poste heeft een bekende chef in de keuken en 42 hectare park en bos als bonussen.

Het pas geopende Château de la Poste in Maillen bij Namen bewijst dat de Waalse hotelsector in volle vernieuwing is. Het interieur van het kasteel onderging een gedaanteverwisseling en het pand kreeg een nieuwe naam. Château de la Poste is een knipoog naar het verleden, maar meteen ook een nieuwe designbestemming voor levensgenieters.

Het kasteel werd op het einde van de 19de eeuw gebouwd als tweede verblijfplaats voor prinses Clémentine, de jongste dochter van koning Leopold II. Of de prinses er vaak over de vloer kwam, is niet bekend, want toen ze na de dood van haar vader met Victor Napoléon trouwde, verhuisde ze naar Italië. Het kasteel werd uiteindelijk de eigendom van de Belgische Post, die het verbouwde tot een vakantiecentrum voor haar werknemers. Toen de posterijen een paar jaar geleden die activiteit stopzetten en het domein te koop aanboden, hapten Thierry Durand en Jean-Michel André toe. Beide rasechte hoteliers zijn uit op vernieuwing en originaliteit. André startte een paar jaar geleden al met het White Hotel in Brussel, waarbij hij bewijst dat een verblijf in een designhotel geen fortuin hoeft te kosten. 'Met Château de la Poste gaan we dezelfde kant uit', vertelt hotelmanager Thierry Durand, 'maar door de ligging midden in het groen en de mogelijkheden van het pand is dit vooral een hotel voor gezinnen die een paar dagen rustig willen genieten in een bijzondere omgeving. Daarnaast hebben we ook gezorgd voor een uitgebreide infrastructuur voor meetings. Het hotel ligt immers vlakbij Namen en op minder dan een uur rijden van Brussel'.

Het kasteel maakt meteen indruk, want het staat boven op een heuvel in een groot park, maar binnen heerst een ongedwongen sfeer. Voor de inrichting kozen de eigenaars resoluut voor een hedendaagse stijl met tijdloos designmeubilair, warme kleuren, moderne kunstwerken en speelse decoratie. Zo hangen overal in het hotel houten jachttrofeeën van kunstenaar Elric Petit. De salons op de gelijkvloerse etage leiden naar het grootste decorstuk van het hotel: het grote terras met uitzicht op de tuinen, de vijver en de bossen van de omgeving.

De meeste van de 42 comfortabele kamers hebben hetzelfde prachtige uitzicht; de groene wanden lijken deel te zijn van het natuurlijke decor. De oranje plaids en zitjes en de kraakwitte lakens van de grote bedden vormen een jonge, verfijnde kleurencombinatie. Het is jammer dat in de badkamers voor baden achter een eenvoudig gordijntje gekozen werd - er was genoeg plaats om ruime milieuvriendelijke douches in te bouwen. Het respect voor het milieu krijgt nochtans ruim aandacht in Château de la Poste: voor gasten worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het natuurlijk kader. Mountainbikes staan klaar en monitoren begeleiden beginners of de allerkleinsten. Voor de kinderen staan ook speeltuinen en een trampoline klaar. Zelfs jongeren zullen zich niet vervelen; ze kunnen ter plaatse boogschieten, minigolfen, tennissen of voetballen. Als het weer tegenzit, kunnen ze binnen biljarten en darts spelen of een film bekijken in de kleine bioscoop. Een massage behoort tot de mogelijkheden.

Verwennerij staat ook in het gezellige restaurant Chez Clementine op het programma. De Deense chef-kok Kasper Kurdahl, bekend van de Antwerpse restaurants Hecker en Harmony en ooit rechterhand van Roger Souvereyns in Scholteshof bij Hasselt, stelt een kaart voor met zowel klassieke als originele gerechten.

De hedendaagse inrichting gecombineerd met de charmes van een kasteel en een prachtige natuurlijke kader maken van Château de la Poste een geschikte nieuwe bestemming voor een weekend in eigen land.

Château de la Poste, Ronchinne 25, 5330 Maillen (Assesse), 081-41.14.05
www.chateaudelaposte.be

11:03 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.