04-05-09

Winst daalt hard... bij TNT...

bakker_tnt
Winst daalt hard bij TNT

TNT heeft in het eerste kwartaal ruim de helft minder winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Topman Peter Bakker kondigde ook meer ontslagen aan nu de vakbondsleden niet akkoord zijn met een loonsverlaging.

Dat blijkt uit maandag gepresenteerde resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar.

Het bedrijf verwacht dat de moeilijke handelsomstandigheden van het kwartaal zich zullen voortzetten in de rest van het jaar. `De wereldwijde economie blijft uitdagend'', aldus bestuursvoorzitter Peter Bakker.

De winst kwam uit op 76 miljoen euro tegen 179 miljoen euro een jaar eerder. Dat is iets boven de verwachting van analisten. De omzet kwam ruim 10 procent lager uit op 2,44 miljard euro, net onder de prognose van analisten. TNT lijdt zwaar onder een teruggang in postvolumes.

Topman Bakker maakte ook duidelijk dat TNT verder zal moeten snijden nu de vakbonden niet akkoord zijn gegaan met het voorstel om de lonen de verlagen.

De bonden en TNT kwamen eerder overeen de lonen van postbodes op termijn met 15 procent te verlagen om zo beter te kunnen concurreren nu de postmarkt voor alle poststukken is vrijgegeven. De leden bliezen het voorstel af.

14:31 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.