05-05-09

Kunst... per post...

marion-van-den-burgKunst per post is te leren

Een brief op de post doen is geen kunst. Of toch wel? De Kamper kunstenares Marion van den Berg geeft drie workshops 'mail-art'. Mail-art is kunst die per post verstuurd kan worden door zo'n beetje iedereen die dat wil.

Voor mail-art kunnen 'kunstenaars' echt alles wat ze ooit verzameld hebben gebruiken. Denk aan tijdschriften, foto's, broodzakjes, folders, toegangskaartjes, oude postzegels en dergelijke.

Vanaf komende zaterdag exposeert Van den Berg, afgestuurd aan de hogeschool voor kunsten in Kampen, haar in de Koornmarktspoort in Kampen. Een klein hoekje van de expositie is ingericht met voorbeelden van mail-art en ook met werk dat tijdens een aantal workshops is gemaakt door cursisten.

20:29 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dit moet een vergissing zijn: dit is geen foto van Marion van den Berg uit Kampen die de workshops mail-art verzorgt, maar een foto van illustrator Marion van den Burg uit Amsterdam!

Gepost door: info | 24-07-11

E-mail is heel handig en heel snel, maar echte mail-art is zoveel creatiever! Mail-art maakt post bezorgen weer leuk. Want hoe vaak krijg je de kans om kunst in je handen te houden en af te leveren bij geaddresseerde.Je hoeft er niet voor naar een museum, want dit is eigenlijk mobiele kunst. Zo bekeken is mail-art bezorgen dus een vorm van een reizend kunstmuseum.Een oproep tot het behouden van échte postbodes en tot het maken van bijzondere mail-art.

Gepost door: Marion | 15-12-11

De commentaren zijn gesloten.