06-05-09

Postbode verkoopt... brood...

postbode-verkoopt-brood
Postbode verkoopt brood in woonkamer

Een postbode die ijsjes verkoopt en zich nu ook op brood stort. Dat is het levensverhaal van Gunter Peeters uit Duffel. Gunter Peeters (35) bedeelde tot voor kort de post in de gemeente Kontich. Nu verkoopt hij brood in zijn tot bakkerswinkel omgevormde woonkamer.

Volledig zelfstandig

"Zeventien jaar lang was ik postbode", zegt Gunter. "Vorig jaar combineerde ik dat al met een bijberoep en reed ik met een ijscowagen rond. Een collega-postbode deed dat ook. Hij vroeg me om samen met hem een eigen zaak te beginnen en voor eigen rekening in Kontich en Duffel ijs te gaan verkopen. We verkochten zeer goed en dat zette me aan het denken: als ik nu eens zou stoppen als postbode en volledig zelfstandige zou worden."

"Maar waarmee zou ik die ijscoronde kunnen combineren? Dan dacht ik aan de buurtwinkel die we hier vroeger in de wijk De Beunt hadden en waar ik ook al als kind allerlei zaken ging kopen. Als geboren en getogen Duffelaar wist ik bovendien dat er hier maar weinig bakkers zijn. De keuze lag dus voor de hand: een bakkerswinkel in mijn eigen wijk. Omdat huurhuizen te duur waren, heb ik de woonkamer van mijn huis aan de Meertsveldstraat 34 tot bakkerswinkel omgebouwd."

Service primeert

"We verkopen heel veel verschillende soorten brood en kleine gebakjes die ik bij bakker Peeters in Kontich aankoop. Devina uit Duffel levert de pralines en ijssalon ’t Ridderke het ijs. Cockx levert de fijne vleeswaren en slaatjes. Ik kies dus duidelijk voor kwaliteit en niet voor de grote winstmarges", aldus Gunter.

Gunter verwent zijn vele klanten niet enkel met kwaliteit maar ook met service. "Zo zijn we maar één dag per week gesloten en op zondag kan je vanaf 16.30u versgebakken pistolets afhalen. Je moet die wel voor 13u bestellen. Dat is een geweldig succes, want dit is in Duffel een onbekende service."

En wie liever ijs dan gebakjes eet? Ook dat verkoopt Gunter nog. Om de twee dagen rijdt zijn ijscowagen door de gemeente Duffel.

19:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hoho Pol, ik wilde juist als Daisy reageren! Zie je daar geen brood in?hahaha!
Vindingrijk is die man wel ,maar mag dat zomaar die jobs combineren?

Gepost door: magda | 07-05-09

De commentaren zijn gesloten.