07-05-09

strikte planning... geen bedeling...

aardbeimetliggendnaakt
Strikte planning bij De Post maakt verdeling KVABO-boekjes onmogelijk
sponsorboekjes aardbeienfestival uiteindelijk via privéfirma bedeeld

Achter de schermen van de Aardbeiprinsesverkiezing is het natuurlijk niet allemaal glitter en glamour. Zo had organisatrice Sheena Raman de voorbije weken behoorlijk wat kopzorgen over de bedeling van de sponsorboekjes in Beervelde. 'Al twintig jaar laten we onze boekjes uitdelen via De Post. Dit jaar ging KVABO-secretaris Maurits Van Der Vennet tot zes maal naar het postkantoor, om een afspraak te regelen voor de verspreiding van de brochures. Maar hij kwam zes keer van een kale reis terug, De Post weigerde de boekjes te verdelen. Mijn vader(schepen van Openbare Werken Jean-Pierre Raman)trok dan zelf naar De Post, maar ook hij kreeg een nee', zegt Sheena.

Wij trokken gisterenmiddag naar De Post in Lochristi met dit vreemde verhaal. De postmeester lichtte er de weigering toe: 'Wij hebben voor de bedeling van dit soort post een nationale en een regionale planning. De nationale planning wordt twee weken op voorhand naar de regionale kantoren doorgestuurd, en heeft uiteraard voorrang. Postbodes mogen ook niet meer dan twee exemplaren meenemen per dag. Als de planning nationaal volzet is, kan er niets bij.'

'Indien een klant zich dan met extra-materiaal voor bedeling aan het loket aanbiedt, dan zou dit eerst met de postbode moeten afgesproken worden of hij ermee akkoord gaat om dit mee te nemen. En de planning gaat niet verder dan twee weken, zo is het reglementair vastgelegd. De verkiezingen staan ook voor de deur, dus is het de laatste weken erg druk met de huis-aan-huisbedeling van folders.'

Ondertussen is het KVABO-probleem opgelost, dank zij bestuurslid Youri Aelterman. Hij kwam een dame op het spoor die privé-bedelingen doet in Gent en omstreken en vond haar bereid de 1200 sponsorboekjes de komende dagen in Beervelde te verspreiden. 'Voor veel minder eurootjes dan bij De Post', aldus Youri.

18:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zoals ik al meerdere keren heb vermeld : het distripost systeem TREKT OP NIETS. Klantonvriendelijk en personeelsonvriendelijk!!!!!!

Gepost door: aluap | 07-05-09

De commentaren zijn gesloten.