25-05-09

Brief versturen... niet slecht voor het milieu...

post 3
"Brief versturen is niet slecht voor het milieu"

Een brief versturen is niet slecht voor het milieu. Dat was vandaag de boodschap van De Post, die tegelijk maatregelen aankondigt om de milieu-impact van brievenpost nog verder te verminderen.

Zo zal het bedrijf vanaf het najaar enkel nog "duurzaam" papier gebruiken, onder meer voor postzegels. Ook moet de CO2-uitstoot van transport en energie bij De Post de volgende jaren met meer dan een derde naar omlaag.

Volgens het bedrijf vertegenwoordigt brievenpost amper 0,1 procent van de totale CO2-uitstoot van gezinnen. "Per jaar komt dit overeen met een autorit van 70 kilometer", luidt het. Het brievenverkeer is ook niet noodzakelijk vervuilender dan elektronische post.

"De papierindustrie vertegenwoordigt 0,6 procent van de totale uitstoot aan broeikasgassen. De sector van informatietechnologie neemt 2 procent voor zijn rekening". Zo'n 90 procent van geadresseerde en niet-geadresseerde reclame in ons land wordt gerecycleerd.

Toch wil De Post nog inspanningen doen om de milieu-impact verder te verminderen. Ze pleitte vandaag voor een veralgemeend verbruik van gerecycleerd papier of papier van duurzaam bosbeheer (met FSC-label). Zelf gaat het bedrijf vanaf het najaar nog uitsluitend duurzaam papier gebruiken. Jaarlijks gaat het om zo'n 2.800 ton. Vanaf november zullen ook alle postzegels op FSC-papier gedrukt worden.

Tegen 2012 moet ook de CO2-uitstoot bij De Post met 35 procent worden verminderd. Er werd reeds gekozen voor groene energie.
Tot slot gaat De Post ook initiatieven uitwerken zodat klanten de milieu-impact van hun zendingen kunnen verminderen.

16:50 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dag Pol, alle beetjes helpen om ons milieu groener te laten worden!

Gepost door: magda | 28-05-09

De commentaren zijn gesloten.