02-06-09

Vakbonden willen... meer loon, ik ook...

overlegVakbonden De Post willen hoger loon

De directie van De Post gaat morgen met de vakbonden weer rond de tafel zitten om een collectieve arbeidsovereenkomst te onderhandelen voor de periode 2009-2010. Een vorig voorstel werd door de vakbonden verworpen.

De vakbonden vonden het vorige voorstel onvoldoende. Nochtans bevatte het een stijging van de nettolonen met 2%: 1% via een verhoging van de barema's en 1% via eenmalige bonussen. Bovendien werd werkzekerheid gegarandeerd tot eind 2010. Maar volgens de bonden compenseerde het voorstel onvoldoende de talrijke premies die eind vorig jaar werden afgeschaft.

Algemeen directeur Johnny Thijs ziet echter weinig ruimte om veel extra's te bieden. "De omzet van De Post daalde in de eerste vier maanden van 2009 met meer dan 3% en er zijn geen tekens van een spoedige verbetering. De nieuwe cao moet daarmee terdege rekening houden om de gezondheid en de toekomstkansen van het bedrijf niet in het gedrang te brengen."

De Post wil zich ook klaarmaken voor de liberalisering van de markt. Vanaf 2011 kan De Post concurrentie krijgen voor zijn postbedeling.

 

16:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.