15-06-09

Zwitserse post maakt van brieven... e-mails...

die post
Zwitserse post maakt van brieven e-mails

De Zwitserse Post laat vandaag weten dat inwoners van de alpenrepubliek voortaan beroep kunnen doen op hun diensten om ouderwetse brieven op papier om te zetten in moderne e-mailberichten. De brieven worden door de post zelf ingescand en naar een zogenaamde 'Swiss Post Box' verstuurd. Het aanbod richt zich volgens de initiatiefnemers op mensen die vaak onderweg zijn, al zou je ook kunnen denken dat daarmee de eerste stap wordt gezet naar een beperktere dienstverlening in afgelegen gebieden.

Drukbezette Zwitsers betalen in elk geval een maandelijks abonnement van 19,90 CHF, zo'n 13,20 euro. De dienst wordt tegelijkertijd ook in Duitsland gelanceerd en er zijn plannen voor een uitbreiding naar Frankrijk, Italië en Oostenrijk volgende maand. De scanservice werkt immers ook perfect in landen waar de Zwitserse Post niet actief is, het volstaat om zijn briefwisseling (tijdelijk) te laten doorsturen naar het verwerkingsadres van Swiss Post.

Dit soort diensten zijn niet nieuw, maar het is voor het eerst dat ook particulieren er op grote schaal gebruik kunnen van maken.

20:48 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.