16-06-09

De Post... CVC... AB InBev...

Johnny Th
AB InBev - De Post relativeert rol topman als adviseur CVC

De Post relativeert de rol van gedelegeerd bestuurder Johnny Thijs als adviseur van investeerder CVC Capital bij diens eventuele bod op de Centraal-Europese activiteiten van bierbrouwer AB InBev. 'Zijn rol beperkte zich tot een informeel commentaar van louter praktische aard', beklemtoont De Post-woordvoerder Piet van Speybroeck.

De krant Le Soir meldde vandaag dat Thijs CVC heeft geholpen om voormalige werknemers van Interbrew (zoals AB InBev heette ten tijde van de expansie naar Centraal-Europa) te recruteren. Dat gebeurde wel niet in het kader van een geformaliseerde consultancy-opdracht. Ook dat benadrukt van Speybroeck. 'Johnny Thijs respecteert een strikt neutrale houding ten opzichte van alle aandeelhouders van De Post', klinkt het.

CVC Capital is een van de geïnteresseerde partijen voor de Centraal-Europese activiteiten van AB InBev, die door de brouwer in de etalage zijn gezet. AB InBev heeft daarvoor Barclays onder de arm genomen. Er circuleren al verschillende namen van geïnteresseerde partijen. Ook KKR en TPG bekijken het dossier. Sectorgenoten van AB InBev zouden wel interesse hebben in onderdelen van de activiteiten, maar AB InBev wil het pakket in een geheel verkopen.

17:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

5 juli Bijeenkomst van bloggers (bloggers van eender welke provider welkom). Schrijf nu in en zegge het voort! Tot ziens?

Gepost door: Nana & Bientje | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.