16-06-09

TNT roert zich... op de Duitse postmarkt...

fiets tnt
TNT neemt belang in Duitse postbedrijven

 TNT neemt een belang in een aantal regionale postbedrijven van uitgeversgroep Georg von Holtzbrinck, zo maakte TNT dinsdag bekend. Wat TNT betaalt werd niet bekendgemaakt.

TNT vergroot door de aankoop de dekking van het postbezorgnetwerk in Duitsland tot 40 procent van de huishoudens. Dat was 26 procent. De transactie is volgens TNT belangrijk om zijn positie van grote alternatieve postbezorger in Duitsland te behouden en te versterken. Bovendien denkt TNT dat groei van het regionale postbedrijf mogelijk is. "De combinatie van de lokale bedrijven van Georg von Holtzbrinck en de expertise in postbezorging en de landelijke infrastructuur van TNT creëren een platform voor groei van marktaandeel en innovatie", aldus TNT.

TNT verwerft een belang van 50 procent in de bedrijven actief in de regio's Berlijn en Brandenburg. In vijf andere gebieden (Cottbus, Freiburg, Konstanz, Saarbrücken, Trier en Würzburg) krijgt het Nederlandse concern een belang van 25,1 procent. Gezamenlijk zetten de regionale bedrijven in 2008 116 miljoen euro om.

TNT Post haalde in Duitsland vorig jaar een omzet van ongeveer 250 miljoen euro. Het bedrijf is al tien jaar actief in het buurland. De aankondiging van de strategische samenwerking met Georg von Holtzbrinck komt niet onverwacht. In mei bevestigde TNT al gesprekken te voeren na berichtgeving in verschillende Duitse media.

TNT zou ook geïnteresseerd zijn om zijn belang op de Britse markt uit te breiden. Het concern heeft zijn interesse in het Britse staatsbedrijf Royal Mail getoond, maar heeft tot nu toe nog geen overnamebod op tafel gelegd.

14:43 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

de toekomst Wat verdien ik ermee?
Wat je precies verdient als postbezorger, is niet zomaar te zeggen. Dat verschilt van wijk tot wijk en van week tot week. Bij je aanstelling hoor je precies wat jouw wijk gemiddeld oplevert. Het hangt bijvoorbeeld af van het aantal brievenbussen in je wijk en de loopafstand ertussen.

Gepost door: Geert | 17-06-09

De commentaren zijn gesloten.