17-06-09

wie krijgt eerst de schuld... de postbode...

werkFlatbewoonsters verbolgen omdat parket zaak van 'gestolen post' seponeert

Een klacht van Sofie en Krisje over de diefstal van hun post, werd door het parket geseponeerd door een 'gebrek aan bewijzen'. De dames menen dat het onderzoek niet serieus werd gevoerd.

Vorige week viel een brief van het parket in de bus bij Krisje Peeters. De klacht van Krisje en buurvrouw Sofie Van den Heuvel tegen een oud-bewoonster in hun appartementesgebouw werd geseponeerd, door een gebrek aan bewijzen. 'Nonsens', zeggen de dames. 'Bewijzen genoeg, maar ze werden nooit serieus onderzocht'. De oud-buurvrouw stal volgens de dames meerdere maanden de post van Krisje, Sofie en nog een andere bewoner van het pand. Omdat het veelal om rekeningen ging, kregen de dames aanmaningskosten en een deurwaarder aan de deur. 'Ik vond het raar dat ik onbetaalde rekeningen had, maar wat kan je doen als er een deurwaarder voor je deur staat', zegt Krisje.

Ook Sofie kreeg een deurwaarder op bezoek en dacht dat de oorzaak bij de post lag. 'Onze postbode was net met pensioen gegaan en we dachten dat de nieuwe onervaren was en fouten maakte', zegt ze. Toen de oud-bewoonster het pand verliet, vond Krisje grote zakken geopende post in de kelder. 'Ik was in shock toen ik de ontdekking deed en heb niet meteen de politie gebeld', zegt ze. 'Pas een dag later ben ik met Sofie een klacht gaan indienen'.

Dat de zaak al na vier maanden geseponeerd wordt, is voor de dames een complete verrassing. Het betekent volgens hen dat de bewijzen niet grondig genoeg werden onderzocht. Het Mechelse parket spreekt dit echter tegen.

'De vrouw die als verdachte werd aangewezen, is grondig verhoord maar ze is altijd blijven ontkennen dat ze er iets mee te maken had', zegt Erika Colpin van het Mechelse parket. 'Volgens de vrouw was het iemand anders die de post in de kelder heeft gelegd. De politie heeft de zaak grondig onderzocht maar er zijn geen concrete bewijzen gevonden. Zolang het tegendeel niet is bewezen, blijft ze onschuldig. Met alleen een vermoeden kunnen we geen zaak hard maken voor de rechtbank. Vandaar dat de zaak geseponeerd werd.'

Krisje en Sofie zijn het daar niet mee eens. 'De brieven zijn nooit goed onderzocht op onder meer vingerafdrukken', zegt Sofie. 'Er is een kattenhaar in een van de enveloppen teruggevonden en dat haar is van haar kat. De politie heeft de brieven nooit goed bekeken'.

De dames kunnen de zaak alleen tegen betaling heropenen bij de onderzoeksrechter. 'Dat gaan we niet doen, het heeft ons al genoeg gekost', zegt Krisje. 'We vinden het onbegrijpelijk dat ze hiermee wegkomt, maar we staan machteloos.'

13:03 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.