22-06-09

wie heeft gelijk... de burgemeester of De Post...

guido langedriesBurgemeester Boutersem draagt infoblad gemeente zelf rond

Burgemeester Guido Langendries (sp.a) van Boutersem heeft vandaag samen met de andere leden van het schepencollege en gemeentepersoneel het gemeentelijk infoblad zelf rondgedragen in de gemeente. Het ging om een ludieke actie omdat De Post bijna 200 exemplaren van het infoblad meer vraagt dan dat er postbussen zijn. Dat betekent een extra druk- en portkost van 350 euro.

Ook in buurgemeenten
"In Boutersem zijn er 2.907 huizen. Toch vraagt De Post dat we 3.194 exemplaren van het gemeentelijk infoblad leveren. De bedeling is blijkbaar zo georganiseerd dat men het infoblad ook bust in delen van grensstraten die in omliggende gemeenten gelegen zijn. Zo komt het blad terecht bij inwoners van Tienen en Meldert, die daar eigenlijk geen boodschap aan hebben", aldus Langendries.

Postbodes overbeladen
"We hadden bovendien De Post over de bedeling van ons gemeentelijk infoblad gecontacteerd op 10 juni. Toen zei men ons dat dit blad pas ten vroegste rond 5 juli kon bedeeld worden omdat de postbodes tot dan al overbeladen waren. Omdat er in dit blad activiteiten aangekondigd werden die al voordien plaatsvonden, hadden we geen andere keuze dan het zelf te bedelen", aldus Langendries.

Volgende week heeft hij een afspraak met De Post om tot een vergelijk te komen.

17:55 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

en het blijft maar duren : DE MISERIE MET DISTRIPOST !!!!!! het is in iedere gemeente hetzelfde liedje. Hoe zit dat nu met die aantal bussen dat maar niet aangepast geraakt in het systeem. HOE LANG NOG???????

Gepost door: aluap | 23-06-09

De commentaren zijn gesloten.