26-06-09

De Post heeft verhuisplannen in de sterrk van Herentals

verhuizenPost maakt plannen om distributie te verhuizen

De Post wil de distributie van kranten en brieven van Herentals, Vorselaar, Herenthout en Lille verhuizen naar het industriepark.

Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar het kadert in de vrijmaking van de markt tegen eind 2010. Het moet toelaten om de verdeling van kranten, pakketten en briefwisseling efficiënter en goedkoper te organiseren. De reorganisatie geldt niet alleen voor Herentals, maar ook voor Lier, Nijlen, Turnhout, Geel en Mol.

Voor alle duidelijkheid: de loketten en de klantendiensten blijven in alle gemeenten waar ze zijn. De dienst gebouwen van de overheid onderzoekt op dit moment wat de beste locatie is voor de centralisatie van de postdistributie. In Herentals wordt gezocht naar geschikt terrein of een geschikt pand op het industrieterrein.

"Voor veel postbodes zal het traject wat langer worden", zegt een bron binnen de post, "maar voor de omwonenden van de huidige distributieplaats aan de Nieuwstraat zal het alvast minder nachtelijk lawaai van vertrekkende bestelwagens en lossen en laden betekenen."

08:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.