30-06-09

Damiaan krijgt zijn... postzegel...

damiaan
Pater Damiaan krijgt postzegel

De Post brengt een postzegel uit naar aanleiding van de heiligverklaring van pater Damiaan. De zegels werden vandaag in de drukkerij in Mechelen door CEO Johnny Thijs voorgesteld, in aanwezigheid van kardinaal Godfried Danneels en vice-premier Steven Vanackere.

Heiligverklaring Damiaan
Pater Damiaan wordt op 11 oktober heilig verklaard. De postzegel verschijnt al een week eerder, op 5 oktober. "Wij zijn allen fier op pater Damiaan. Met de speciale postzegel brengt De Post hulde aan een van de grootste Belgen ooit", zei Thijs.

"Was fervent gebruiker van postzegels"
Vanackere bedankte De Post. "Als er één Belg is die zijn stempel heeft gedrukt op het begrip menselijke waardigheid, dan wel pater Damiaan. Hij was overigens een fervent gebruiker van postzegels. Hij schreef de wereld brieven om aandacht te vragen voor lepra."

"Damiaan verdient het"
"Damiaan verdient het", zei ook Danneels. "Hij was een uitzonderlijk figuur, een held. Ik denk soms dat er in het buitenland meer belangstelling en bewondering voor hem is dan in eigen land. Hij was er voor de hopeloze gevallen en wilde volgens mij ook niet heilig worden verklaard. Zijn eerste mirakel verrichtte hij pas 100 jaar na zijn dood." De postzegel wordt in een oplage van 327.000 exemplaren gedrukt. Zijn frankeerwaarde is die voor een standaardbrief naar alle Europese landen (90 eurocent).

20:33 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.