30-06-09

Damiaan krijgt zijn... postzegel...

damiaan
Pater Damiaan krijgt postzegel

De Post brengt een postzegel uit naar aanleiding van de heiligverklaring van pater Damiaan. De zegels werden vandaag in de drukkerij in Mechelen door CEO Johnny Thijs voorgesteld, in aanwezigheid van kardinaal Godfried Danneels en vice-premier Steven Vanackere.

Heiligverklaring Damiaan
Pater Damiaan wordt op 11 oktober heilig verklaard. De postzegel verschijnt al een week eerder, op 5 oktober. "Wij zijn allen fier op pater Damiaan. Met de speciale postzegel brengt De Post hulde aan een van de grootste Belgen ooit", zei Thijs.

"Was fervent gebruiker van postzegels"
Vanackere bedankte De Post. "Als er één Belg is die zijn stempel heeft gedrukt op het begrip menselijke waardigheid, dan wel pater Damiaan. Hij was overigens een fervent gebruiker van postzegels. Hij schreef de wereld brieven om aandacht te vragen voor lepra."

"Damiaan verdient het"
"Damiaan verdient het", zei ook Danneels. "Hij was een uitzonderlijk figuur, een held. Ik denk soms dat er in het buitenland meer belangstelling en bewondering voor hem is dan in eigen land. Hij was er voor de hopeloze gevallen en wilde volgens mij ook niet heilig worden verklaard. Zijn eerste mirakel verrichtte hij pas 100 jaar na zijn dood." De postzegel wordt in een oplage van 327.000 exemplaren gedrukt. Zijn frankeerwaarde is die voor een standaardbrief naar alle Europese landen (90 eurocent).

20:33 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-09

De Post heeft verhuisplannen in de sterrk van Herentals

verhuizenPost maakt plannen om distributie te verhuizen

De Post wil de distributie van kranten en brieven van Herentals, Vorselaar, Herenthout en Lille verhuizen naar het industriepark.

Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar het kadert in de vrijmaking van de markt tegen eind 2010. Het moet toelaten om de verdeling van kranten, pakketten en briefwisseling efficiënter en goedkoper te organiseren. De reorganisatie geldt niet alleen voor Herentals, maar ook voor Lier, Nijlen, Turnhout, Geel en Mol.

Voor alle duidelijkheid: de loketten en de klantendiensten blijven in alle gemeenten waar ze zijn. De dienst gebouwen van de overheid onderzoekt op dit moment wat de beste locatie is voor de centralisatie van de postdistributie. In Herentals wordt gezocht naar geschikt terrein of een geschikt pand op het industrieterrein.

"Voor veel postbodes zal het traject wat langer worden", zegt een bron binnen de post, "maar voor de omwonenden van de huidige distributieplaats aan de Nieuwstraat zal het alvast minder nachtelijk lawaai van vertrekkende bestelwagens en lossen en laden betekenen."

08:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-09

vakbonden verwerpen... opnieuw CAO-voorstel...

neen
Vakbonden De Post verwerpen opnieuw cao-voorstel

 

De vakbonden van De Post hebben opnieuw het voorstel van de werkgevers voor een collectieve arbeidsovereenkomst verworpen. Dat is donderdag vernomen na afloop van een vergadering van het paritair comité van de onderneming.

"Ondanks de verbeteringen ten opzichte van de eerste tekst blijven bepaalde punten een probleem vormen", zegt André Blaise (ACV). Zo is er nog steeds geen consensus over het werknemersstatuut, de arbeidsdruk en de kwestie van de koopkracht. Een nieuw voorstel moet "de komende dagen" door de directie op tafel gelegd worden.

21:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

verslaafde collega krijgt nieuwe kans...

NoDrugs
Verslaafde postbode verkocht gestolen blanco doktersbriefjes

Een 32-jarige postbode uit een dorp in de Kempen kreeg donderdag van de Antwerpse strafrechter de gunst van strafopschorting, hoewel bewezen en toegegeven was dat hij een dokterstas uit een auto had gestolen, én hij eerder al voor diefstal was veroordeeld. In de tas zaten onder meer bankkaarten en blanco voorschriften. Die laatste verkocht hij aan de meest biedende. Met de opbrengst betaalde de man zijn cocaïneverslaving. Eén van de probatievoorwaarden voor de opschorting is dan ook dat hij zijn verslaving laat behandelen, én dat hij zijn werk behoudt. Dat laatste is maar mogelijk doordat opschorting van straf niet op het strafblad terecht komt.

 

20:05 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-09

de dievenbus... door Rob Schouten...

Rob_Schouten_191911dDe dievenbus

Er was eens een goeie ouwe brievenbus. Hij woonde in een gewone deur. Elke dag kwam de postbode en gooide er brieven in.

Even later verscheen dan aan de andere kant de bewoner en haalde de brieven van de mat. Als de bewoner weg was bleef de postbode maar doorgooien zodat het op de mat steeds voller werd. Dan kwam de dief die zag dat de mat vol en de bewoner weg was en brak in. Zo ging het jarenlang maar er verscheen een nieuwe brievenbus, niet in een deur, maar in een computer, de digitale brievenbus. De mens kreeg een e-mailadres en meldde zich aan op sites waar hij met vrienden kon praten en kwetteren, plekken die Hyves heetten, of Linked-In, of Facebook. En ook de nieuwe dieven kwamen kijken, abonneerden zich en keken wat er allemaal gebeurde.

Ik zit al een tijdje op Facebook en inderdaad, het is daar een drukte van belang. Natuurlijk zijn er ook mensen die wel een Facebooknaam en -account hebben maar die zich niet verroeren, misschien bang voor zoveel aandacht of gewoon omdat ze er geen tijd voor hebben omdat ze, gek genoeg, werk hebben te doen. Dan staat er bij hun account soms zelfs ’Nel heeft geen vrienden’ en het voor een fotootje bedoelde lijstje blijft leeg. Maar de meesten roeren zich daar wel degelijk. Ik weet nu veel meer van mensen die zich tot mijn Facebook-vrienden rekenen dan voorheen. Hoe ze de dag doorbrengen. Wat ze denken. Wie hún vrienden allemaal weer zijn en misschien worden dat in de toekomst ook mijn vrienden. Sommigen gooien er een wereldbeschouwinkje tegen aan. Zo schrijft mijn Amerikaanse Facebook-vriendin Sarah dat de religieuze fanatici, die volgens Amerika in Iran woonden, opeens veranderd zijn in democratie-minnende helden. Vriend Willem daarentegen geniet nog na van een intense Poetry-week. Er zijn ook vrienden die maar wat voor zich uit zitten te mompelen of grappig willen zijn. Zo schrijft Catherina dat ze zich in de tijd werpt en Guido dat hij hoe dan ook gaat slapen. Ik kan alles zien en lezen. Het is een marktplaats en de mensen erop zijn openbare wezens geworden, die hun leven, soms van minuut tot minuut, met anderen delen. Je kunt er testjes maken om te zien wat je Indianennaam is, welke kaas het best bij jou past (bij mij Stilton), welke Westerse filosoof je eigenlijk bent of zelfs welk metrostation in Melbourne. Als ik me verveel doe ik dat, en dan weet ik direct hoe homoseksueel ik ben en wat voor IQ ik heb. Iedereen ziet me spelen. Oók de dieven die op de loer liggen en die hopen dat ik schrijf dat ik drie weken naar Karinthië ga; dan zoeken zij wel even in het online telefoonboek uit waar ik woon en halen mijn huis leeg. Kijk uit, lieve, onschuldige vrienden, het kwaad zit in nieuwe hoekjes. Maar ik weet er wat op, een nieuw spel: ik laat tussen neus en lip vallen dat ik een weekje naar de Ardennen vertrek, maar ik ga helemaal niet. En kijk, daar staat de inbreker met zijn dievenzak al op de stoep maar in plaats van een leeg huis treft hij mij aan die hem direct vastgrijpt en overdraagt aan de politie. Eind goed al goed. Dankzij de computer.

21:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luc de Vos ( Gorki )... en Pol... zie je het verband?

gorky

Zie je het verband?

Nee? Wel kijk eens naar de volgende foto... naar zijn gitaar...

lucdevos

de zegeltjes...

19:41 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geef je post... de brievenbus die ze verdient...

Geef jouw post de brievenbus die ze verdient

Iedereen krijgt graag zijn post op tijd en in perfecte staat. Maar wandel eens door de straten en stel je eens in de plaats van een postbode. Het is 5 uur in de morgen, de straten zijn verlaten, het is donker. Je zult zien hoe moeilijk het is om dit werk correct en veilig te doen.

Huisnummer

Je staat er niet altijd bij stil, maar als de postbode een huisnummer niet vindt, wat dan te zeggen over de brandweer of een ziekenwagen? Goed zichtbare huisnummers zijn nochtans een verplichting, en je kan dit gratis afhalen bij de dienst bevolking op het stadhuis.

Brievenbus

Heb je ook al eens nagekeken hoe het zit met jouw brievenbus? Staat ze goed, veilig, zichtbaar en aan de openbare weg? Staat je huisnummer er op? Is ze diep genoeg en is de opening groot genoeg? Niemand wil immers dat zijn krant of briefwisseling uit zijn bus wordt genomen. Of dat zijn krant nat is omdat niet alles er in kan.

Alle nodige informatie over correcte brievenbussen kan je vinden

in een folder die je in het postkantoor kan afhalen.

door te bellen naar 022 01 23 45

op www.depost.be (particulieren/brieven&kaarten/ontvangst)

13:44 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende