02-07-09

TNT Nederland... 11.000 ontslagen komen er...

strop11.000 man weg bij TNT

Postbedrijf TNT Post maakt vanochtend bekend dat de komende twee jaar 11.000 banen van postbodes en postsorteerders zullen verdwijnen.

In een persoonlijke folder doet TNT Post-baas Harry Koorstra vandaag uit de doeken hoe het postbedrijf op maat wordt gesneden. Gisteren zijn de managers op alle vestigingen op de hoogte gebracht.
Deze mensen moeten vandaag de duizenden postbodes en sorteerders opvangen en hen ervan weerhouden het bijltje erbij neer te gooien.

Na het mislukken van het cao-overleg vorige maand wacht de grootste particuliere werkgever extra onderzoeken niet meer af en begint met het uitvoeren van een ingrijpend reorganisatieplan. Bonden en ondernemingsraad zijn teleurgesteld.

,,Ik benijd de regiomanagers dadelijk niet,'' verzucht Bernard de Vries, voorzitter van de or van business unit Productie van TNT Post. ,,We hebben Koorstra verzocht pas na de zomervakantie met dit bericht naar buiten te komen. Het moment is erg ongelukkig. Je bezorgt een hoop mensen een onprettige vakantie.''

Het postbedrijf ondervindt steeds meer de gevolgen van het afnemende postvolume en de opkomst van de twee concurrenten Sandd en Selekt Mail. Dit jaar wordt een daling verwacht van 5 tot 6 procent.

Peter Wiechmann van vakbond Abvakabo FNV is 'zwaar teleurgesteld' in de opstelling van TNT Post en spreekt van een 'zwart scenario dat vandaag wordt geschetst'. ,,Waarom wacht Koorstra niet eerst ons onderzoek af om zonder gedwongen ontslagen en verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor de huidige medewerkers tot een oplossing te komen? De gezamenlijke postbonden (BVPP, CNV Publieke Zaak en FNV) zouden begin september met dit onderzoek klaar zijn.''

Koorstra's woordvoerder Ernst Moeksis bevestigt dat TNT zijn personeel informeert over de reorganisatie maar wil niet op de inhoud ingaan.

Over de timing zegt hij: ,,We brengen het nu naar buiten omdat elke week later een verloren week is. Het wordt met de week noodzakelijker om in te grijpen. Door de economische neergang daalt het postvolume nog harder dan verwacht.''

13:40 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

tja, ik werk zelf al sinds 1986 bij TNT POST. ik hoopte er lang te blijven, liefst tot aan mijn pensoen, maar om op mijn leeftijd nog ietsd anders te vinden valt niet mee, en zeker niet met LBO , het problem is we zijn stil blijven staan in de afgelopen jaren, niks bijgeleerd met het idee van we blijven zo een 40 jaar en nu zitten we met de gebakken peren, ik en meerdere collega's met mij zijn erg teleurgesteld.
heb het wel geprobeerd om via TNT mobility ander werk te vinden, maar helaas wist de job coach niet wat ze met me aan moest, mijn wensen waren niet realiseerbaar.
er is werk genoeg , maar niet voor postbodes en sorteerders wij worden nog steeds geaccepteerd binnen het bedrijf TNT, postbezorgers maken de kwaliteit tegenwoordig en zijn stukken goedkoper denkt TNT, maar de mensen die nog steeds de meeste ervaring hebben en al vele jaren aan kwaliteit hebben zorggedragen zijn te duur....en 11000 moeten oprotten. voor welke prijs? tevreden aandeelhouders die over onze ruggen rijk willen worden en steeds grtetiger worden naar nog meer winst op hun aandelen zonder er zelf maar iets voor te willen doen

Gepost door: arjan woelders | 03-07-09

TNT onslagen als de regering dit toe laat is deze medeschuldig aan de werkeloosheid daar ups een bod heeft gedaan van 10miljard waarbij tnt vertelde dat ze nog genoeg vermogen hadden om op eigen benen te staan [zie beursbericht van vrijdag]

Gepost door: herman | 19-04-10

De commentaren zijn gesloten.