14-07-09

De Post heeft vertrouwen... in de goede afloop...

de-post-heeft-geen-reden-tot-staken_5_460x0De Post: 'Vertrouwen in goede afloop'

 

'Wij hebben vertrouwen in de goede afloop van het onderzoek van Europa.' Dat heeft Piet Van Speybroeck, woordvoerder van de Post, dinsdag gezegd aan Belga.

 

"De actie van de Europese Commissie is niet onverwacht en is een normaal gevolg van het eerdere (februari 2009) arrest van het Gerecht van eerste aanleg , dat de goedkeuringsbeslissing van de Europese Commissie in 2003 van de kapitaalsverhoging in 2002 van De Post, om procedurele redenen nietig verklaarde", aldus Van Speybroeck.

Die verklaarde ook dat de Belgische Staat beroep heeft angetekend bij het Hof van Justitie tegen het arrest van het Gerecht van eerste aanleg.

"Wij zullen onze volledige medewerking verlenen aan de Belgische Staat in het onderzoek van de Europese Commissie. We hebben vertrouwen in de goede afloop ervan", aldus de woordvoerder, "en wij zijn ervan overtuigd dat het onderzoek zal uitwijzen dat geen ongeoorloofde staatssteun verleend werd aan De Post en dat de vergoedingen voor de geleverde diensten van algemeen belang correct waren en zijn".

We verwelkomen het onderzoek, zo zei Van Speybroeck nog, "want het zal rechtszekerheid bieden naar de toekomst toe en een einde stellen aan betwistingen rond vermeende ongeoorloofde staatssteun".

15:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.