14-07-09

De Post onder... vuur...

EuropaEU richt geweer op De Post

De Post wordt de volgende maanden binnenstebuiten gekeerd door de Europese Commissie. Europa gaat alle steunmaatregelen die De Post tussen 1992 en 2010 kreeg, met een fijne kam uitvlooien. Dat staat in de krant De Tijd.

Als de Commissie op illegale overheidssteun stuit, zal die moeten worden terugbetaald. Daarvoor waarschuwt eurocommissaris voor Concurrentie Neelie Kroes in een brief die dinsdag naar de Belgische autoriteiten wordt verstuurd. België krijgt een maand om duidelijkheid te verschaffen.

Het lijstje van steunmaatregelen die Europa in het vizier neemt, is goed voor vele miljoenen euro’s. De Europese Commissie werd begin dit jaar al eens teruggefloten door het Europees Hof van Justitie omdat ze in 2003 een kapitaalinjectie voor de Post van 300 miljoen euro al te gemakkelijk goedkeurde.

Een nieuwe terechtwijzing van het Hof wil de Commissie absoluut vermijden. Bovendien waren er de voorbije jaren heel wat klachten van concurrenten van De Post. Die leiden ertoe dat de Commissie met een ongezien fijne kam door bijna 18 jaar De Post gaat.

14:18 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lap daar gaat mijn voornemen om een geschil vriendelijk op te lossen . Ze zullen geen geld hebben om de veroorzaakte annulatiekosten te vergoeden ! Dus toch Rechtbank ?

Gepost door: Lorent J. | 17-07-09

De commentaren zijn gesloten.