14-07-09

op stap met Aarschotse postbedes... door de Hoge Venen...

Karte_Hohes_VennMet Aarschotse postbodes op stap door de Hoge Venen
90 km lange voettocht door de Hoge Venen

We zijn 'even' mee op stap met met enkele Aarschotse postbodes voor een trektocht door de Hoge venen, beladen met een zware rugzak. Het mag gerust gezegd worden dat ze een uitstekende conditie hebben.

Zaterdagochtend begaven we ons met de trein van het station van Aarschot naar Eupen. Daar aangekomen werd de rugzak aangegespt en werd de eerste etappe, van Eupen naar Monschau, aangevat. Het zou een tocht van 25 km lang worden met een afwisselend landschap. Eerst door bossen waarbij steile hellingen moesten worden overwonnen, dan weer wat vals plat door meer open landschap. We hadden wel een druilerig weertje en in het weerstation in de buurt van Monschau konden we zien dat het omstreeks 17u00 maar 11° Celcius was. Niet echt zomers dus.
Eenmaal aangekomen in Monschau konden we recupereren in een prachtig kasteeltje, waarin de jeugdherberg gevestigd was.

Na een fiks ontbijt konden we zondagochtend de volgende etappe aanvatten, ditmaal naar Ovifat. De tocht begon met een zeer steile helling, waardoor we al dadelijk 'heel diep' moesten gaan. Daarna trokken we weer door een zeer gevarieerd landschap richting Ovifat, vlakbij de Botrange. Onderweg heeft een perfect Vlaamstalige boswachter ons even terug naar de juiste weg verwezen, want we hadden de splitsing van het GR-pad gemist. Verscheidene onder ons zullen er hem nog lang dankbaar voor zijn. Een lang maar prachtig stuk door een groots open venenlandschap bracht ons dan in de Gîtes d'étappes van Ovifat, tot ieders blijheid.

Vandaag zal de tocht van Ovifat naar Arimont ,vlakbij Malmedy, gaan. Ik zal hier weer geconfronteerd worden met de meer dan uitstekende conditie van onze Aarschotse postbodes.

De trektocht eindigt morgen in Coo. Woensdag krijgt u het vervolg en de foto's van deze trektocht en herkent u misschien wel uw postbode.

08:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.