22-07-09

De Post verkoopt... een park...

te_koop_bordPark te koop in Ukkel

Het Raspailpark in Ukkel is zestig are groot, geklasseerd en het staat te koop. Eigenaar De Post wil het park van de hand doen. De gemeente Ukkel is geïnteresseerd maar heeft het geld er niet voor.

Het park ligt op de hoek van de Victor Gambierstraat met de Prinses Paolalaan en de Stallestraat. De gemeente Ukkel staat in voor het beheer van het park en mag het in ruil daarvoor gratis gebruiken. Eigenaar is De Post, sinds 1979.

De gemeente wilde het park restaureren om het zijn glorie terug te geven. Tot haar verbazing staat het park echter te koop. Eigenaar De Post wil er van af. Vraagprijs? 195.000 euro.

'Niet op de hoogte'
Een koper is er nog niet, maar de gemeente zelf heeft er de middelen niet voor. "Men had ons kunnen verwittigen," zegt schepen Boris Delliès (MR) in Le Soir. "Wij onderhouden het park al dertig jaar. We hebben gevraagd om ontvangen te worden, zonder succes. De Post verwacht enkel nog kopers en een aanbod."

Het Raspailpark ging in 1981 open, in 1995 werd het geklasseerd. Het is een erg heuvelachtig park met een rotstuin en enkele opmerkelijke bomen waaronder een plataan met een omtrek van bijna 5 meter.

19:29 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.