23-07-09

TNT opent de aanval... in Duitsland...

tnt-postTNT opent aanval in Duitsland

Postconcern TNT wil zijn marktaandeel op de Duitse markt vergroten van 3 naar 10 procent. Het bedrijf wil hiertoe samenwerkingsverbanden aangaan met Duitse krantenuitgevers. Dit zei Mario Frusch, de topman van TNT Duitsland, woensdag tegen de Financial Times Deutschland.

,,Ik wil TNT verbinden met zijn concurrenten om in plaats van tegenover elkaar te staan onze krachten tegen de Post te bundelen.'' Met 'de Post' doelde Frusch op Deutsche Post, het voormalige staatsbedrijf dat een dominante marktpositie heeft.

Frusch onderhandelt op dit moment met de uitgevers Dieter Schaub en Madsack. Deze bedrijven zijn onder meer verantwoordelijk voor de publicatie van de Süddeutsche Zeitung, Stuttgarter Zeitung en Hannoversche Allgemeine.

De postmarkt in Duitsland heeft volgens TNT zelf een omvang van ruim 10 miljard euro. Met een marktaandeel van 3 procent betekent dit dat TNT in deze markt een omzet van ongeveer 300 miljoen euro haalt. Als TNT dit zou opschroeven naar 10 procent komt dat neer op een omzet van ongeveer 1 miljard euro. In 2008 was de omzet van heel TNT ruim 11 miljard euro

08:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.