27-07-09

ontslagen postbode... moet terug aangenomen worden...

raad van state

De Post moet een ontslagen postbode uit Dilbeek, die in 2004 honderden poststukken in de haag gooide, weer in dienst nemen. Dat heeft de Raad van State beslist. 

Volgens de rechters was de man nog niet geheel hersteld van een zwaar ongeval toen hij weer aan de slag ging en had De Post daar rekening mee moeten houden.
 
Aangepaste job
 
De socialistische vakbond ACOD vraagt daarom dat De Post de mogelijkheid van een aangepaste jobaanbieding zou voorzien voor personeel dat het tijdelijk moeilijk heeft. 'Wij praten die daad uiteraard niet goed', zegt Jozef De Doncker. 'Maar het is een feit dat mensen soms zodanig met fysieke of mentale problemen kampen, dat zij hun werk niet meer aankunnen. Wij vragen dat de directie in zo'n geval voorziet in een tijdelijke aangepaste jobaanbieding.'
 
De vakbondsman wijst erop dat de betrokken postbode terugkwam uit ziekteverlof en meteen weer voluit aan de slag moest. 'Maar dat kan niet altijd. De eis om zich meteen 100 procent te moeten geven, kan leiden tot absenteïsme of een gebrekkige dienstverlening.

15:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.