30-07-09

Dilbeek wil onderhoud over... De Post...

post_logo h
DILBEEK vraagt onderhoud over De Post

Het schepencollege van Dilbeek vraagt een onderhoud aan met de minister Steven Vanackere bevoegd voor de Post. Het schepencollege wil met de minister enkele hangende problemen doorpraten, onder meer het uitblijven van een Postpunt in Schepdaal en de aangekondigde reorganisatie in het postkantoor in de Baron de Vironlaan in Dilbeek.

Het schepencollege had een onderhoud met De Post over de problemen van de dubbele straatnamen in Dilbeek. De Post is bereid om gedurende een bepaalde periode de brieven naar de bewoners, wiens straatnaam zou veranderen, gratis door te sturen of hen gratis het "bericht van adreswijziging" ter beschikking te stellen. Dit voorstel is momenteel in onderzoek bij de gemeente.

De Post is er momenteel nog niet in geslaagd om een PostPunt in Schepdaal te creëren. De Post hoopt dat hierin spoedig verandering komt.

Schepdaal is samen met Kruibeke de enige gemeente in Vlaanderen waar men geen Postpunt kan installeren. Het schepencollege protesteert tegen deze gang van zaken, ook al omdat De Post eerder het verzoek van de gemeente om opnieuw enkele brievenbussen op bepaalde plaatsen in Schepdaal en Itterbeek te plaatsen van de hand wees.

Het schepencollege is ook verontrust over de geruchten die momenteel circuleren over het postkantoor in de Baron de Vironlaan. Volgens een woordvoerder van De Post gaat het over een reorganisatie. De concrete uitvoering van die reorganisatie wordt pas verwacht tegen 2012. De dagelijkse ophaling en uitreiking van de briefwisseling zou niet in het gedrang komen. Het schepencollege wil uit de mond van de minister vernemen hoe de vork werkelijk aan de steel zit. Een verdere afbouw van de dienstverlening en de tewerkstelling van de Post in de gemeente Dilbeek neemt het schepencollege niet.

09:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.