03-08-09

Wrevel... met De Post...

Dilbeek%20De%20Post%20(Small)Als het van De Post afhangt wijzigen nog dit jaar elf Dilbeekse straten van naam. Dat moet de postbedeling eenvoudiger maken en zorgen dat er minder verwarring is. Het gemeentebestuur is echter niet geneigd haast te maken. Meer zelfs: er wordt een onderhoud gevraagd met de bevoegde minister Steven Vanackere (CD&V) over de gebrekkige dienstverlening van De Post in Dilbeek.

"Er zijn nogal wat zaken die ons storen", zegt burgemeester Stefaan Platteau (Open VLD). "Zo is er twee jaar na de sluiting nog steeds geen Postpunt in Schepdaal dat het gesloten postkantoor kan vervangen." Woordvoerder Fred Lens bevestigt het probleem. "In zowat heel Vlaanderen is een oplossing gevonden, behalve in Schepdaal", zegt hij. "Wij vragen niet liever dan dat zich vandaag nog een kandidaat aandient om een Postpunt te openen, want ook voor ons is dit geen ideale situatie."

Ook de geruchten dat De post tegen 2012 een grote hervorming doorvoert van haar kantorennetwerk en bedelingscentra zorgt bij de gemeente voor onrust. "Er wordt gefluisterd dat bij die hervorming ook het postkantoor op de Baron de Vironlaan zou verdwijnen", weet de burgemeester. "Iets waar ik met klem tegen protesteer. Er werken hier heel wat mensen uit Dilbeek, dat als grootste en centraal gelegen gemeente trouwens zeker een eigen postkantoor verdient. Als de bedeling vanuit een andere gemeente zal gebeuren, zorgt dat ongetwijfeld voor een mindere service."

Dat argument wordt door Fred Lens formeel tegengesproken. "Ik kan de burgemeester geruststellen", zegt hij. "We werken inderdaad aan een reorganisatie waar we van 500 distributiekantoren naar 130 platformen willen gaan, die elk verschillende gemeentes bedienen. Waar die voor Dilbeek – samen met Ternat, Roosdaal en Liedekerke – zal komen, is nog niet beslist. Maar voor de klant veranderd er niks. Zij zullen hun post tijdig ontvangen en elke gemeente krijgt minstens één postkantoor."

Het idee om de postnummers te veranderen is door de strubbelingen voor de gemeente geen prioriteit. "Het is dan ook geen klein bier", zegt Platteau. "Wij hebben wel andere katten te geselen. We onderzoeken de vraag van De Post, en zullen ten gepaste tijden laten weten wat we hebben beslist."

Fred Lens is alvast blij dat het probleem in elk geval besproken wordt. "In veel gemeente is met de fusie meteen komaf gemaakt met de identieke straatnamen", legt hij uit. "Dat is immers niet alleen voor de postbedeling een probleem, maar ook bijvoorbeeld voor de hulpdiensten en daar hangen levens vanaf. Mensen weten immers niet altijd over welke deelgemeente het gaat, maar kennen enkel Dilbeek." In het geval van de postbedeling betekent dat dan dat een brief voor de Stationsstraat in Groot-Bijgaarden in Dilbeek riskeert aan te komen, hoewel beide deelgemeentes een andere postcode hebben. "Ook die kent niet iedereen", weet Lens. "Mocht iedereen elk adres 100% correct op een brief schrijven, is er geen probleem, maar dat is helaas niet het geval. Daarom zijn we ook voorstander om gelijkaardige straatnamen te wijzigen. Kerkstraat, Kerkweg en Kerkberg lijken bijvoorbeeld ook te veel op elkaar. Als die allemaal duidelijk verschillende namen krijgen, worden de klanten vanzelf beter bediend."

22:23 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.