09-08-09

vernieuwingswerken... in Mechelen...

Postkantoor wordt vernieuwd

Het postkantoor aan de Grote Markt krijgt een opfrisbeurt vanaf woensdag 12 augustus. De lokettenzaal krijgt een meer open invulling, onder meer het glas aan de loketten zal verdwijnen. De structuur van het gebouw blijft behouden en tijdens de werken wordt de dienstverlening zo goed mogelijk gegarandeerd.

'De bedoeling is om het gebouw veel klantvriendelijker in te delen', vertelt woordvoerder van De Post Fred Lens. 'Het gebouw is beschermd, maar dat betreft enkel de basisstructuur en de buitenkant. Uiteraard raken wij daar niet aan. De nieuwe indeling zal een betere dienstverlening tot gevolg hebben. Na de renovaties zal er geen geld meer aanwezig zijn aan de loketten van het nieuwe kantoor. 'Wie financiële verrichtingen moet doen, kan dan boven terecht', klinkt het.

Gedurende de renovaties zal het kantoor open en toegankelijk blijven langs de achterzijde van het gebouw, aan de Scheersstraat. De afhaling van pakjes en aangetekende zendingen en het kopen van beperkte hoeveelheden postzegels blijven mogelijk. Klanten met een rekening bij de Bank van de Post kunnen op de eerste verdieping terecht voor advies.

'De kantoren aan het station en in de Maurits Sabbestraat krijgen extra personeel zodat de extra toestroom aan klanten in die kantoren beter opgevangen kan worden', vertelt Lens. 'We hopen op begrip van onze klanten, een renovatie is soms noodzakelijk.'

Tegen het einde van het jaar zal het kantoor aan de Maurits Sabbestraat haar deuren sluiten. 'We werken steeds meer met PostPunten en die gaan op termijn heel wat kantoren vervangen', besluit Lens.

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.