14-08-09

plak een postzegel... en schenk twee warme maaltijden...

wfpEén postzegel goed voor twee warme maaltijden

Op het postkantoor, in Nederland, loopt momenteel een actie: wie een postzegel van 44 cent op een speciaal formulier plakt, schenkt maar liefst twee schoolmaaltijden aan een kind in Malawi. Het hele bedrag gaat naar het goede doel, TNT Post verdient er niets aan.

Al jaren werkt TNT Post samen met het schoolvoedselproject van het World Food Programme (WFP) in Malawi. Dit project zorgt ervoor dat kinderen naar school kunnen gaan en daar iedere dag een voedzame maaltijd krijgen. Veel ouders in Malawi kunnen het zich niet of nauwelijks veroorloven hun kinderen naar school te laten gaan. Door de gratis schoolmaaltijden wordt het aantrekkelijker de kinderen wel naar school te sturen. Dit is belangrijk voor de kinderen en het land: scholing is namelijk een van de beste manieren om aan honger en armoede te ontsnappen.

Tot en met 5 september kan iedereen een eigen, bescheiden bijdrage leveren aan dit project. Op het postkantoor ligt een speciaal formulier. Door simpelweg één of meerdere postzegels daarop te plakken, krijgt een kind in Malawi minimaal twee gezonde maaltijden.

19:13 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.