18-08-09

jobstudent... had geen zin meer...

gedumptMechelse jobstudent dumpt volle postzak

Een Mechelse jobstudent die eind juli geen zin had om te werken, dumpte een volle postzak met daarin 700 poststukken, in een verlaten pand in de buurt van zijn ronde. De Post diende een klacht in.

De student werkte voor het eerst bij De Post als uitreiker van het postkantoor in Mechelen en zat in de laatste week van zijn contract. "Hij ging er blijkbaar van uit dat niemand de zak daar ooit zou vinden", zegt Fred Lens, woordvoerder van De Post.

Maar de eigenaars van het verlaten pand kwamen vorige week toevallig langs en ontdekten tot hun verbazing de volle postzak. Ze belden De Post, die de verloren stukken kon recupereren.

Smerig

"Maar de brieven waren ronduit smerig", zegt Lens. "Ze waren natgeregend en de zak zat vol aarde en ander afval. Ons personeel heeft alle vuile brieven schoongemaakt en in een plastic zakje gestoken. Vrijdag zijn ze allemaal besteld. Niemand is een brief kwijt. De mensen hebben ze alleen drie weken later gekregen."

De Post diende al een klacht in tegen de student. Op de schending van het briefgeheim staat in principe een maand cel plus een boete. Dat de jongen moet gaan brommen, lijkt onwaarschijnlijk, maar hij zal wel moeten opdraaien voor de extra kosten.

12:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.