23-08-09

Heist is... boos...

hiest
Postkantoor dicht: klanten boos

De sluiting van het postkantoor op de hoek van de Paul Parmentierlaan en Bayauxlaan lokt negatieve reacties uit bij de gebruikers.

De Post besliste onlangs om het druk bezochte postkantoor in de Parmentierlaan eind dit jaar definitief te sluiten. Dit vernam het gemeentebestuur, maar de inwoners zijn met verstomming geslagen dat ze opnieuw voor een voldongen feit staan. In een brief aan De Post zal het gemeentebestuur naast het vragen naar de reden van de sluiting ook zijn ongerustheid uitdrukken over de dienstverlening.

De klanten geloven hun oren niet als ze horen dat het kantoor zijn deuren sluit. 'Ik ben geen grote klant, ik kom maar beroepshalve pakjes afhalen', zegt Philippe Veerres. 'Straks moet ik meer dan 1 kilometer lopen om de pakjes te bemachtigen want ik heb geen auto. Vooral voor oudere mensen vormt het zeker een probleem daar er niets in de plaats komt. In een postpunt kan je alleen maar zegels halen en brieven afgeven maar voor uittreksels van je rekening moet je nu een eind lopen. Voor oudere mensen, die geen beroep kunnen doen op familieleden, wordt dit een groot probleem. Het is onbegrijpelijk dat De Post zo'n beslissing neemt voor een kantoor dat zeer druk bezet is. Kom je in de voormiddag dan moet je in het rijtje gaan staan.'

Het blijft niet alleen bij de sluiting van het kantoor maar ook de bedeling van de brieven ondergaat ook een wijziging vanaf 1 september. Met de invoering van het GO3 systeem worden de routes herberekend voor de postbedeling. Twee uitreikingen worden afgeschaft waardoor andere diensten zwaarder zullen belast worden. Gevolg van deze maatregel is dat nog meer inwoners hun post pas na de middag in de bus zullen krijgen terwijl de laatste pas de brieven na 16 uur in de bus vinden. Aangetekende zendingen riskeren nog vaker dat ze pas na de middag worden aangeboden op een moment dat veel winkels dicht zijn.

09:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Weer een vervelende situatie voor mensen zonder vervoer.
Ik mag hier (Brussel 1090) nog niet klagen over de post. Goede postbode als ze niet vervangen word. Brievenbussen genoeg in mijn dichte omtrek en ook verschedene postbureau's.
Groetjes Pol.

Gepost door: emmy | 23-08-09

Inderdaad onbegrijpelijk. Verder lopen voor je uittreksels af te printen van de Bank van de Post ? Gemakkelijk op te lossen, neem gewoon een rekening bij een bank in je omgeving, doe al je verrichtingen met die rekening, haal je rekening bij de Bank van de Post leeg en zeg die gewoon op. Ik moet echt lachen met de reclamespots in verband met de Bank van de Post. Men zet de mensen aan om een rekening te openen en men sluit kantoren.

Gepost door: Peter | 03-09-09

De commentaren zijn gesloten.