25-08-09

Postbodes Hemiksem... verhuizen...

verhuizen
Postbodes Hemiksem verhuizen naar het Kiel

De postbodes die nu in het kantoor in Hemiksem vertrekken, moeten vanaf 5 oktober naar het Antwerpse Kiel. Walter Callebaut, zelf gepensioneerd postbode, betreurt de gang van zaken.

De moderniseringsprojecten waarmee De Post sinds 2003 is gestart, vallen niet altijd in goede aarde. Bij de nieuwe reorganisatieronde die zich nu aandient, stelt Walter Callebaut zich vragen.

De distributiekantoren worden gecentraliseerd, wat betekent dat heel wat postbodes hun vertrouwde stek moeten verlaten en een stuk verder moeten. Al jaar en dag vertrekken de postbodes in het kantoor aan de Abdijstraat in Hemiksem.

"Alle postbodes die vertrekken vanuit het kantoor in Hemiksem, dus ook die van Schelle, moeten vanaf 5 oktober naar het Kiel. Zij moeten bijna tien kilometer verder hun post gaan sorteren en als ze dan met de fiets ook nog terug naar Hemiksem of Schelle moeten rijden om hun ronde te doen, leggen ze zonder de afstand van hun ronde sowieso al twintig tot dertig kilometer extra af", zegt Callebaut.

"Ik weet dat heel wat postbodes hier tegenop zien, maar zij durven niet te reageren", aldus nog Callebaut. "Ik wil niemand kwetsen of voor het hoofd stoten, maar vind dat dit toch eens onder de aandacht mag worden gebracht. Op vele plaatsen zal dit nog gebeuren. Zo zullen Niel en Boom hun brievenbestellers naar Rumst zien vertrekken enWillebroek zal samengaan met Puurs en Bornem."

Niet alleen de postbodes verhuizen in Hemiksem, ook het kantoor aan de Abdijstraat zou tegen 2012 sluiten. "In de abdij zou nog wel een kantoortje komen. Het is te hopen dat tegen die tijd buslijn 1 zijn eindhalte aan de abdij heeft, want voor minder mobiele mensen is dit toch weer een drempel hoger.

20:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Als dat wil zeggen dat de rekeninghouders van de post In hemiksem ook naar het Kiel moeten om centjes, dan zullen die rap op een dichter gelegen bank terecht komen.

Gepost door: Evens | 04-11-09

ook bellen lukt niet meer.Je wordt van het kastje naar het volgende knopje gestuurd.Het is er echt niet op verbeterd.Ik wil de "oude"situatie terug!!!!!!

Gepost door: bernardine | 18-11-09

De commentaren zijn gesloten.