26-08-09

bezet kantoor... loketten mogen niet open...

s 2
Post laat personeel loketten van bezet kantoor niet openen

Het personeel van het postkantoor van Louvain-la-Neuve heeft vanmorgen de instructie gekregen om de loketten niet te openen. Ontevreden burgers vervolgen intussen de bezetting van de lokalen, uit protest tegen de voorgenomen sluiting van het postkantoor.

Hele nacht
Voor de directie van De Post is de bezetting niet langer "gemoedelijk" en wordt ze "bedreigend". Woorden die de bezetters dan weer shockeren. Volgens de actievoerende burgers hebben ze nooit de goede werking van het kantoor in de weg gestaan. "Voordien respecteerde de bezetting de openingsuren. Dat is gisteravond veranderd, met een bezetting die de hele nacht heeft geduurd. Daardoor werd een deel van het personeel verplicht de hele nacht te blijven. In die omstandigheden zijn de voorwaarden voor een normale dienstverlening niet langer vervuld. Wij hebben beslist om uit veiligheidsredenen niet te heropenen", aldus de woordvoerder van De Post.

"Protest zal groeien"
De bezetters zijn van mening dat De Post vlucht en misprijzen toont voor het cliënteel door zonder de bevolking te verwittigen het kantoor te sluiten. "De mobilisatie gaat door en zal nog groeien. De studenten keren terug en het comité rekent op solidariteit van alle tijdelijke residenten en werknemers van Louvain-la-Neuve", aldus een zegsman van de bezetters.

13:43 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.