28-08-09

postzegels... worden duurder...

Postzegel wordt duurder

Standaardpostzegels worden volgend jaar 10 cent duurder en zullen dan 69 cent kosten. Alleen als je er minstens tien koopt, blijft de prijs op 59 cent. Wie nog oude postzegels heeft liggen met een ‘faciale waarde’, moet vanaf volgend jaar zijn binnenlands brief frankeren met 69 cent.

Ook voor de standaardpostzegel voor Europese bestemmingen zullen er vanaf volgend jaar twee prijzen zijn: 90 cent indien je ze per vijf koopt en 1 euro indien je ze per stuk koopt. De prijs voor het verzenden van pakjes en aangetekende zendingen blijft onveranderd.

De Post heeft de prijsaanpassing bekendgemaakt in een persbericht. Ze verdedigt de opsplitsing van de prijzen als een maatregel om ‘de hoge transactiekosten voor de verkoop van één of enkele postzegels verminderen, zonder de klant te benadelen’. Meervoudige prijzen zijn al langer gebruikelijk bij het openbaar vervoer, zegt De Post. Volgens het bedrijf zal de maatregel ook helpen om de wachtrijen in de postkantoren te verkleinen.

‘De verkoop van postzegels per stuk is erg verlieslatend. De Post verliest meer dan het drievoud van de aankoopprijs van de zegel’, klinkt het. Zowat de helft van de postzegeltransacties in postkantoren betreffen minder dan 10 zegels.

14:04 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dag Pol, jamaar ,iedere keer dat ik een voorraadje postzegels heb ,slaat de prijs op.Dan mag ik weeral naar het postkantoor om zegeltjes die er dan bijgeplakt moeten worden.En dat is toch dikke larie van dat aankopen van 1 postzegel of meer!! Moest de bakker dat toepassen : 1 pistolet is duurder dan als je er 5 tegelijk aankoopt!!!

Gepost door: magda | 28-08-09

postzegels als de tarieven wijzigen moet je niet meer naar het postkantoor. Je kan gerust een voorraad zegels bij de hand hebben met het nieuwe systeem van de nummertjes op de zegels : de waarde verhoogd mee.( en een pistolet is geen postzegel)

Gepost door: aluap | 28-08-09

De commentaren zijn gesloten.