31-08-09

dalende... cijfers...

dalendPost bezorgt 4,5% minder brieven

De postbodes hebben in de eerste jaarhelft 4,5% minder post rondgebracht. Dat is vooral het gevolg van de stevige economische recessie. De terugval is veel groter dan de voorbije jaren. Toch is de nettowinst van De Post gestegen. Al heeft dat vooral een boekhoudkundige reden.

Niettegenstaande de terugval van het rondgebracht volume kon De Post zijn omzet behouden op 1,110 miljard euro. Dat kwam omdat het bedrijf profiteerde van een tariefverhoging en van enkele commerciële acties.

Financieel ging De Post er zelfs op vooruit. Na het eerste semester bleef er een nettowinst over van 261 miljoen euro, waar de wijzer na zes maanden in 2008 nog bleef staan op 160 miljoen euro.

Vakbond-vzw

Dat kwam onder meer door het beheersen van de kosten, maar ook door een eenmalige winst van 117 miljoen euro. Die vloeide voort uit de overdracht door De Post van de dekking van de medische kosten van haar gepensioneerde werknemers aan een vzw, die beheerd wordt door de vakbonden. Daardoor was de provisie die De Post zelf had aangelegd niet langer nodig.

Volgens Topman Johny Thijs legt de huidige crisis echter een bijkomende druk op het bedrijf, dat zich volop voorbereidt op eventuele concurrentie vanaf 2011. "De kostenverminderingen zullen verder opgevoerd moeten worden. We verwachten immers dat de volumes ook in 2010 verder zullen dalen.

14:14 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

kostenvermindering terwijl thijs zijn loon maar blijft stijgen !

Gepost door: aluap | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.