31-08-09

wachten... op een gesprek...

HetGesprekDEFVakbonden wachten op gesprek met directie

De vakbonden bij De Post reageren afwachtend op de uitspraak van de topman van De Post, Johnny Thijs, dat "de kostenverminderingen verder opgevoerd moeten worden".

Ze zullen de topman tijdens een woensdag gepland gesprek vragen wat hij precies bedoelt, zo vernam Belga maandag.

"We zullen vragen wat de voorstellen zijn", reageert Lieve Van Overbeke van het ACV op de uitspraak die Thijs deed in een communiqué over de halfjaarresultaten van De Post. "Het lijkt me moeilijk om nog meer te besparen op de mensen aan de loketten of op de postmannen", aldus Van Overbeke, die wel zei begrip te hebben voor de moeilijke economische situatie van de postbedrijven in België en Europa.

Ook Jef De Doncker van ACOD verwijst naar de nakende ontmoeting. "Ik denk dat Thijs bedoelt dat er naar de kosten gekeken zal worden, buiten het personeel", geeft hij mee. "Vermoedelijk zal er niet nog meer worden bespaard op de werknemers" bovenop het strategisch plan dat de top van De Post enkele maanden geleden aankondigde.

In dat plan was onder meer sprake van aanpassingen in het kantorennet en van de creatie van een nieuwe functie: "specifieke postbezorger", waardoor een 6.000-tal voltijdse banen door deeltijds werk zou worden vervangen.

Volgens een woordvoerder van De Post betekent de uitspraak van Thijs dat de huidige "oefening, waarbij de voorbije maanden de operationele kosten tegen het licht gehouden werden, verder gaat". Het is nog te vroeg om in te gaan op de vraag waar de bijkomende besparingen doorgevoerd zullen worden, aldus nog de woordvoerder.

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

besparingen !!!!! op MIJNHEER Thijs zijn loon tiens. Hij verdient meer dan vijftig keer meer dan het basisloon van vele van zijn werknemers. Om dat te verdienen moet een facteur méér dan 50 jaar werken !!!!!!!

Gepost door: aluap | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.