01-09-09

postkantoor gesloten... nog 3 jaar huishuur betalen...

llnPost moet nog drie jaar huur betalen voor gesloten kantoor

Omdat de opzeg niet op tijd gebeurd is, moet De Post nog drie jaar lang huur betalen voor het kantoor dat zopas gesloten is in Louvain-la-Neuve. Dat meldt de RTBF. De Post heeft een vergissing gemaakt omtrent de opzegtermijn. Een aangetekend schrijven was daarvoor nodig voor 30 juni, maar De Post kwam daar pas begin juli mee.
 
"Dit is verbazingwekkend en zelfs schandalig. De Post kan niet onder het contract uit voor 2012, op koste van de belastingbetaler", zegt Jean-Marie Paquay (PS), gemeenteraadslid in Ottignies/Louvain-la-Neuve. In totaal zou de vergissing meer dan 100.000 euro kunnen kosten, aldus de RTBF.
 
Incompetentie
"Dit is een bewijs van de incompetentie van de directie van De Post, en ook dat de sluiting van het kantoor van Louvain-la-Neuve iets is dat snel gebeurde, ongeorganiseerd en zonder echte oplossing", zegt Philippe Somville, vicevoorzitter van "Gestion centre-ville".
 
Die laatste ziet in de saga rond het postkantoor van Louvain-la-Neuve een communautair debat. "In Leuven worden twee postkantoren en een postagentschap behouden. In Louvain-la-Neuve hebben we niets meer. De Vlaamse directie van De Post richt een nieuw 'Walen buiten' tegen ons", meent hij.

20:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.