02-09-09

bezet kantoor... ontruimd door deurwaarder...

bezet
Postkantoor Louvain-la-Neuve zonder problemen ontruimd

Een deurwaarder heeft iets na 7.30u vanmorgen, vergezeld door de politie, de bezetters van het postkantoor van Louvain-la-Neuve verzocht het kantoor te verlaten. De evacuatie verliep kalm. Zo'n uur later werd de deur van het gebouw verzegeld. De actievoerders hielden het kantoor, dat De Post wil sluiten, al meer dan een week lang bezet.

Op 31 augustus had De Post een uitspraak in kort geding verkregen die de inwoners en studenten verplichtte het kantoor te verlaten, op straffe van een dwangsom van 100 euro per dag en per persoon.

Strijd verderzetten
De bezetters hebben vragen bij de hoogdringendheid die het vonnis inroept en betreuren dat ze hun argumenten niet hebben kunnen toelichten voor de rechtbank. Ze blijven voorlopig ter plaatse en verzekeren dat ze hun strijd voor het behoud van een postkantoor in het universiteitsstadje zullen verderzetten.

De burgemeester van Ottignies, Jean-Luc Roland (Ecolo), hoopt dat dit niet het einde betekent van de dialoog met De Post. Naar eigen zeggen was hij niet op de hoogte gebracht van de uitspraak in kort geding. Roland steunt de actievoerders en had vorige week nog geweigerd het kantoor te laten ontruimen.

15:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.