08-09-09

'aangekondigde' hold-up... mislukt...

bivakmutsAangekondigde hold-up op postkantoor mislukt

Twee kerels probeerden donderdagochtend het postkantoor in Essen te overvallen. Ze maakten niets buit.

Een postbode was donderdagochtend rond 4.45u aan het postkantoor in de Statiestraat een postwagen aan het laden. Plots sprong een man met een bivakmuts uit het struikgewas. De postbeambte maakte zoveel lawaai dat een van zijn collega’s naar buiten kwam. Ook die begon te roepen. Daarop kozen de twee overvallers - er was ondertussen een kompaan met bivakmuts opgedoken - het hazenpad, zónder buit.

Of de verdachten gewapend waren, is niet helemaal duidelijk. De federale politie zegt dat er sprake is van twee revolvers. Fred Lens, woordvoerder van De Post, stelt: "Voor zover ik weet, waren ze niet gewapend. Ze hebben er alleszins niet mee gedreigd."

En parketwoordvoerder Dominique Reyniers houdt het op: "Het is niet duidelijk of ze gewapend waren." Fred Lens vertelt nog een pittig detail. "De twee hebben tegen de postbode zelfs gezegd ‘wij gaan hier straks een overval plegen, maar dat mag je niet voortvertellen’. Dat deed hij wel en dus waren de beambten in het Essense postkantoor voorbereid."

Alleszins, bij de hold-up raakte niemand gewond. De overvallers blijven op te sporen.

14:47 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.