09-09-09

huur eens... een postkantoor...

llanDe Post zet kantoor Louvain-la-Neuve te huur

De Post heeft vanochtend de meubels weggehaald uit het postkantoor in Louvain-la-Neuve. Het pand werd daarna te huur gezet. De sluiting van het postkantoor heeft de voorbije weken heel wat ophef veroorzaakt bij de inwoners van de universiteitsstad in Waals-Brabant.

Actie tegen sluiting
Enkele meters verwijderd van het kantoor wordt nog altijd actie gevoerd tegen de sluiting. Voor de betogers, die al meer dan 12.000 handtekeningen hebben verzameld, betekent dit echter niet het einde van hun eisen. Ze hopen nog altijd dat, na de discussies en de druk op politiek niveau tot in de provincieraad, er alsnog beslist wordt om een postkantoor elders in de stad te openen.

Derde Postpunt
Op dit moment lijkt dat echter niet de bedoeling van de directie van De Post. In een informatiepamflet, dat gisteren naar de bewoners werd gestuurd, is er enkel sprake over onderhandelingen om een derde Postpunt te openen. Iets wat door de inwoners, de universiteit UCL en de stad als ontoereikend wordt beschouwd.

Uit protest tegen de aangekondigde sluiting werd het postkantoor in augustus enige tijd bezet door actievoerende burgers.

15:08 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.