17-09-09

uitbreiding acties dreigt... bij Royal Mail...

royal_mail bUitbreiding acties bij Britse post dreigt

Bij de Britse posterijen dreigt een uitbreiding van stakingsacties voor meer loon en banengaranties. Door estafettestakingen die in juli begonnen is er al een achterstand van twintig miljoen brieven en pakjes ontstaan en nu is er een vakbond die donderdag heeft opgeroepen tot een landelijke staking om de eisen meer kracht bij te zetten.

De Communication Workers Union heeft een stemming uitgeschreven om de actiebereidheid onder zijn leden te peilen. De uitslag van de stemming wordt volgende maand verwacht. Ondertussen duren de lokale estafettestakingen deze week in Engeland en volgende week in Schotland voort.

Het staatsbedrijf Royal Mail heeft moeite winst te maken sinds het zijn 350 jaar oude monopolie verloor. Klanten stappen over op e-mail en versturen minder post. Een onafhankelijke toetsingscommissie beval vorig jaar een gedeeltelijke privatisering aan, maar de regering vond geen steun voor een voorstel om een belang van dertig procent van de hand te doen.

Ondertussen wachten klanten op hun tijdschriften, toegangskaartjes voor evenementen en cheques. Bedrijven klagen dat orders blijven liggen en dat ze boetes krijgen omdat hun betalingen op zich laten wachten.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.