21-09-09

vijf postwagens... in de fik...

brand2brand3

Vijf postwagens uitgebrand aan postkantoor Mariakerke

Op de parking van het postkantoor in de Gentse deelgemeente Mariakerke zijn in de nacht van zondag op maandag vijf postwagens uitgebrand. De brand is aangestoken, stelde een deskundige van het parket van Gent vast.

De brand brak uit aan het postkantoor aan de Alphonse Claeys-Bouüaertlaan in Mariakerke. Een buurtbewoner hoorde rond 3.20 uur een doffe knal en zag dat de wagens in lichterlaaie stonden. Hij verwittigde de brandweer en andere buurtbewoners. Vijf postwagens brandden volledig uit en een zesde wagen raakte licht beschadigd. Het postgebouw liep rook- en waterschade op en door de hitte barstte een ruit van het kantoor.

Het parket stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te achterhalen. De expert ontdekte verschillende brandhaarden. Er werden brandversnellers gebruikt, maar van de dader of daders is er nog geen spoor. De branddeskundige raamt de schade voorlopig op een bedrag tussen de 150.000 en 200.000 euro.

Midden augustus staken onbekenden al zeven bestelwagens van De Post in brand op de parking van een postkantoor in het Vlaams-Brabantse Nossegem.

13:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.